«Ο Γκρούεφσκι αποδεικνύεται ο μεγαλύτερος εχθρός της Ελλάδας»


Ιούνιος 17, 2011.

Το μνημείο «Έφιππος Πολεμιστής» καρφώθηκε στο μάτι της Ελλάδας. Πρόκειται για μια συνειδητή πρόκληση που βαίνει σε βάρος της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της πΓΔΜ, είπε ο ευρωβουλευτής Γιέλκο Κασίν.


Ο ευρωβουλευτής ισχυρίζεται ότι το μνημείο στήνεται σε μια στιγμή που η Ελλάδα περνά μια δύσκολη οικονομική και πολιτική κατάσταση και συνειδητά ο Γκρούεφσκι αποδεικνύεται ο μεγαλύτερος εχθρός της Ελλάδας, αντί να δείχνει μετριοπάθεια και εποικοδομητική συνεργασία  όπως αρμόζει στο ευρωπαϊκό πνεύμα.

Εξάλλου, ο πρέσβης της ΕΕ στα Σκόπια, Πέτερ Σόρενσεν δεν προέβη σε καμία δήλωση και περιμένουμε αν θα δούμε το μνημείο αυτό  στην ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πΓΔΜ.

«Στην ερώτησή σας, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Είναι γνωστό πως οι εργασίες για την έκθεση της πΓΔΜ στην ΕΕ θα γίνει τον ερχόμενο Οκτώβριο. Δεν γνωρίζουμε πως θα εξελιχθούν οι σχέσεις των δύο γειτονικών χωρών, πως , τελικά, θα διαμορφωθούν. Απλά περιμένουμε…» είπε ο Peter Sorensen.
--
Πηγή: А1 Телевизија