Σκόπια: ‘Πίεση’ αρχηγού μυστικών υπηρεσιών προς DUI, για συνεργασία


Ιούνιος 16, 2011.

Ο πιο έμπιστος άνθρωπος του πρωθυπουργού των Σκοπίων, Νίκολα Γκρουέφσκι, διαπραγματεύεται με το αλβανικό κόμμα DUI, για συνεργασία των δύο κομμάτων έχοντας ως στόχο την ηπιότερη έκφραση των αλβανικών θέσεων.


Ο επικεφαλής  της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Αντικατασκοπείας της πΓΔΜ, Σάσο Μιγιάλκοφ, ο οποίος  είναι γιος του θείου του πρωθυπουργού, είναι ο  κύριος διαπραγματευτής της ομάδας του VMRO-DPMNE για τη διεξαγωγή συνομιλιών με το αλβανικό κόμμα DUI για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, όπως αναφέρει σήμερα η καθημερινή εφημερίδα των Σκοπίων 'Dnevnik'.

Στο στρατόπεδο του DUI εκλαμβάνουν την παρουσία του Μιγιάλκοφ στην διαπραγματευτική ομάδα του VMRO-DPMNE ως πίεση για να μαλακώσουν τα αιτήματα του κόμματος, τα οποία είχαν δημοσιοποιηθεί τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με την ερμηνεία την οποία δίδεται, είναι ότι το σλαβικό κόμμα, VMRO-DPMNE,  δεν έχει βρει, ακόμη, λύση για την παλαιά υπόθεση της Χάγης, (σ.σ. δεν πρόκειται για τη διαδικασία με την Ελλάδα) στην οποία εμπλέκονται ανώτεροι αξιωματούχοι του κόμματος.

Επιπλέον, εμπόδιο αποτελούν και οι αρνητικές απόψεις του αρχηγού του DUI, Αλί Αχμέτι, που είχε εκφράσει για τον αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών και οι οποίες δημοσιεύθηκαν πριν από τις κοινοβουλευτικές εκλογές.

Ωστόσο, προς το παρόν, δεν έχει δοθεί τίποτε στη δημοσιότητα, ούτε από το σλαβικό κόμμα, ούτε από το αλβανικό,  για τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

--
Πηγή: ina-online