Κοσσυφοπέδιο: Πυρπολήθηκαν δύο οχήματα της EULEX



Ιούνιος 9, 2011.

Νωρίς σήμερα το πρωί, στο χωριό  «Ηλιούλοστος λόφος»/ «Сунчани Брег», στην περιοχή της πρωτεύουσας του Κοσσυφοπεδίου, Πρίστινα, πυρπολήθηκαν δύο πυροσβεστικά οχήματα της αποστολής EULEX, όπως αναφέρθηκε από το ραδιοφωνικό σταθμό του  Κοσσυφοπεδίου.



Η εκπρόσωπος της περιφερειακής αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου, Beki Kelani,  είπε ότι τα οχήματα ήταν σταθμευμένα κανονικά και η αστυνομική διεύθυνση ενημερώθηκε  για το συμβάν  την 5η πρωϊνή ώρα.


Αμέσως, μετά την ενημέρωση, αστυνομικοί των αρμόδιων ομάδων, για τέτοια συμβάντα,  πήγαν στον τοποθεσία της πυρπόλησης. Ταυτόχρονα έσπευσε και η πυροσβεστική δράση της EULEX. Ήταν όμως αργά. Τα κίνητρα της πυρπόλησης των δύο οχημάτων είναι άγνωστα και η αστυνομία άρχισε έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών, είπε η  Κελάνι.


Το υπουργείο Εσωτερικών του Κοσσυφοπεδίου καταδίκασε την επίθεση κατά των οχημάτων  της EULEX.
Σε ανακοίνωση που δημοσίευσε η EULEX στο ραδιόφωνο του Κοσσυφοπεδίου αναφέρει ότι τέτοιες ενέργειες κατά του προσωπικού και των  οχημάτων των ευρωπαϊκών δυνάμεων του Κοσσυφοπεδίου θεωρούνται απαράδεκτες και δεν ευνοούν  στη διατήρηση της έννομης τάξης  στη Δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου».

(σ.σ. Και άλλες τέτοιες πρακτικές έχουν καταγραφεί στο Κοσσυφοπέδιο μετά την αμεροληψία την οποία επιδεικνύουν οι ευρωπαϊκές δυνάμεις, στα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί  στην διάρκεια του πολέμου. Γεγονός,  το οποίο ενοχλεί  του Αλβανούς  Κοσοβάρους, οι οποίοι θεωρούν ότι  όλες αυτές οι ενέργειες στρέφονται κατά των ‘αγωνιστών’ του UCK).

--
Πηγή: Косово и Метохија