H “Ερυθρόμαυρη Συμμαχία” έφθασε στα Σκόπια…


Ιούνιος 27, 2011

Σκόπια.

«Με έμβλημα την αλβανική σημαία η οργάνωση της «Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας»/ «Aleanca Kuq e Zi»,  έχει προωθηθεί στα Σκόπια, όπου η πρωτοβουλία αυτή, βρήκε πολλούς υποστηρικτές από πολλές προσωπικότητες Αλβανών της πΓΔΜ», αναφέρει η αλβανική εφημερίδα Μπότα Σοτ.

Στη διάρκεια της παρουσίασης της ‘Συμμαχίας’ στο Κέντρο  Παιδικού Θεάτρου των Σκοπίων,  δόθηκε το στίγμα της αλβανικής οργάνωσης,  η οποία ιδρύθηκε πριν μερικούς μήνες που έχει ως σκοπό την απάλειψη των στοιχείων της εθνικής και θρησκευτικής ιδιότητας των μειονοτήτων στην Αλβανία.


Πριν παρουσιαστεί η «Ερυθρόμαυρη Συμμαχία» στα Σκόπια, πραγματοποίησε επισκέψεις και εκδηλώσεις σε όλες τις αλβανικές πόλεις, στις οποίες χιλιάδες Αλβανοί πολίτες υπέγραψαν αιτήσεις στις οποίες απαιτούν την αλλαγή του νόμου, ο οποίος προβλέπει  την καταγραφή της εθνικότητας και της θρησκείας  των πολιτών  στην απογραφή του πληθυσμού.

« Ένα από ζητήματα τα οποία συζητήσαμε είναι η διαδικασία της απογραφής, στην οποία βρέθηκαν απροετοίμαστοι οι Αλβανοί της Αλβανίας, του Μαυροβουνίου, του Κοσσυφοπεδίου και της πΓΔΜ. Υπάρχει ο κίνδυνος  της αλβανικής υπόστασής για τους  κατοίκους της νότιας Αλβανίας και να μην απογραφούν ως Αλβανοί, ( σ.σ. εννοεί την ελληνική μειονότητα,  αν δηλώσουν δηλαδή ότι είναι Έλληνες).
»Επίσης  οι Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου ενδέχεται να χάσουν  μέρος της ταυτότητάς τους, τις αξίες και την αριθμητική υπεροχή τους, αν γίνει η απογραφή και στο Κοσσυφοπέδιο με τα στοιχεία της εθνικότητας και της θρησκείας των κατοίκων του Κοσσυφοπεδίου ( σ.σ. εννοεί την σερβική μειονότητα, αν δηλώσουν δηλαδή ότι είναι Σέρβοι)», είπε ο πρόεδρος της «Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας» Κρέσνικ Σπαχίου.

« Η πρωτοβουλία  της «Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας» είναι μια επιλογή για να ξυπνήσουμε την ελπίδα, ότι κάτι κινείται και πρέπει να προλάβουμε αυτό που θα μπορούσε να συμβεί. Η ‘Συμμαχία’ είναι η ελπίδα μιας νέας σελίδας, ενός νέου τρόπου, ενός νέου συναγερμού, για όλα όσα θα μπορούσαμε να συμβούν και μέσω της οργάνωσης αυτής θα έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά», δήλωσε ο ακαδημαϊκός Αλί Αλί.
Η «Ερυθρόμαυρη Συμμαχία»  έχει εξαπλωθεί σε όλα τα ‘αλβανικά εδάφη’. Το πρόγραμμά της θα παρουσιαστεί σε όλη τη αλβανική διασπορά, στη Ρώμη, στο Λονδίνο, στη Νέα Υόρκη.
 Σημειώνεται ότι η ‘Συμμαχία’ σε συνάντηση που διοργάνωσε στην πόλη Πρίζρεν της Αλβανίας, στις 10 Ιουνίου,  έκανε γνωστό το πρόγραμμά της, το οποίο βασίζεται σε εθνικά στοιχεία.
Με τον ερχομό της στα Σκόπια, η οργάνωση αυτή,  θα επεκτείνει τις δραστηριότητές της «και σε αυτήν την αλβανική γη».

--

Πηγή: Botasot.