Μακεδόνες ΗΠΑ: Επιστολή προς τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας


Αξιότιμον             Κον Σ. Λαμπρινίδη

                        Υπουργό Εξωτερικών Ελλάδος
6-28-2011

Αξιότιμε Κε Υπουργέ!


Αρχικώς θα θέλαμε να σας συγχαρούμε για την καινούργια σας θέση του Υπουργού Εξωτερικών.

Ευελπιστούμε και ευχόμαστε η τόσο νευραλγικής σημασίας θέση σας, να
αξιοποιηθεί ανάλογα, για να έχουμε τα προσδοκούμενα αποτελέσματα μιας
δυναμικής και σταθερής  Εξωτερικής Πολιτικής, ιδιαίτερα στα κρίσιμα Εθνικά μας θέματα.

Σχετικά με την ανέγερση του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε κεντρική
πλατεία των Σκοπίων, καθώς επίσης του αγάλματος του Βασιλέως Φιλίππου Β’ νωρίτερα στην κεντρική πλατεία του Μοναστηρίου [Βίτολα], μας βρίσκει όλους τους Έλληνας της διασποράς και ιδιαίτερα εμάς τους Μακεδόνας, τελείως αντίθετους και φοβερά εξοργισμένους.


Αυτή η φοβερή πρόκληση, όχι μόνον θεωρείται ως μια επαίσχυντη πράξη
οικειοποιήσεως της Ιστορίας μας, απο τους Σκοπιανούς με τους χειρότερους όρους, αλλά επίσης προβάλλει τις αληθινά αλυτρωτικές και επεκτατικές τους βλέψεις.

Αυτή η απαράδεκτη πράξη των Σκοπιανών όχι μόνον παραχαράζει την αυθεντική Ελληνική Ιστορία, αλλά αποτελεί και παράνομη αυθαίρετη ενέργεια εναντίον της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του Συμβουλίου Ασφάλειας του ΟΗΕ του 1995 μεταξύ Ελλάδος και Π.Γ.Δ.Μ.

 – Επιπροσθέτως νομίζουμε πως η διεθνής κοινότητα σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να επιτρέψει την υποκλοπή της διεθνώς Ιστορικής φυσιογνωμίας του Μεγάλου Αλέξανδρου από την Ελλάδα, δεδομένου ότι ακόμη και ο πρώην Πρόεδρος  των Σκοπίων “Kirov Gligorov”, σε συνέντευξή του το 1992 και το 2009, είπε ξεκάθαρα: «Είμαστε Σλάβοι και δεν έχουμε καμιά σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο».  Τέλος κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει την ουσιαστική και Ιστορική Αμερικανική Εγκύκλιο του Υπουργού Εξωτερικών των Η.Π.Α. Edward Stettinious στις 26 Δεκεμβρίου 1944:

«Το Υπουργείο Εξωτερικών σημείωσε με σημαντικό ενδιαφέρον προπαγανδιστικές διαδόσεις υπέρ μιας αυτόνομης Μακεδονίας από την Βουλγαρία και από Γιουγκοσλαβικές πηγές Παρτιζάνων.  Η Κυβέρνηση των Η.Π.Α. θεωρεί τις συζητήσεις περί Μακεδονικού «Κράτους», Μακεδονικής «Πατρίδος» και «Εθνικής Συνειδήσεως» αδικαιολόγητη δημαγωγία που δεν αντιπροσωπεύει Εθνική ή Πολιτική πραγματικότητα και διαβλέπει σε μια συγκάλυψη επιθετικών προθέσεων κατά της Ελλάδος».

 Λαμβάνοντας Υπ’ όψιν τα ανωτέρω σεβαστέ Κε Υπουργέ, θeρμώς παρακαλούμε να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα, για την άμεση αποκατάσταση της Εθνικής μας αξιοπρέπειας και της ένδοξης και αυθεντικής Ιστορίας μας.

Ιδιαίτερα σε αυτές τις κρίσιμες ώρες με τα πάμπολλα δείνα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, ευχόμαστ ολόψυχα η ευλογία του Θεού να τα φέρει όλα κατ’ ευχήν!



Η Χώρα μας το ζητά, Η Ιστορία μας το απαιτεί!

Ήρθε επιτέλους η κατάλληλη στιγμή για την ανέγερση του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, το οποίον ο Δήμος Αθηναίων επί χρόνια πολλά φυλάγει στις αποθήκες του, να ανεγερθεί μπροστά στη Βουλή των Ελλήνων ή στην πλατειά Συντάγματος.


                        -            Με εκτίμηση                     -

Ν. Περοπούλου

Πρώην Ύπατη Πρόεδρος

Παμμακεδονικής Η.Π.Α.

 Κυβερνήτης Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ, Περιφέρειας Νοτιοδυτικών
Πολιτειών-Θωμάς Μάντης, New Orleans


 Πρόεδρος του Συλλόγου - Τάσσος Τριανταφύλλης

 Αντιπρόεδρος - Μάρκος Δασυγένης

 Ταμίας- Κώστας Γιαννιτσόπουλος

 Γραμματέας - Πήτερ Περόπουλος


Πρώην Πρόεδροι

Χάρης Συμεωνίδης, Μηνάς Τεκτενίδης

 Πρώην Αντιπρόεδροι

Λίντα Σιδέρη - Μάνος Παπαδάκης

Linda Sideris - Manos Papadakis

 Πρώην Ταμίας

Μαρία Γάση


 Σύμβουλος του Συλλόγου–Αντώνιος Κουζούνης


Κοινοποίηση: Ελληνική Βουλή