“Σώσαμε την Ελλάδα για να σωθούμε»


Ιούλιος 9, 2011.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Jerzy Buzek, κάλεσε σήμερα (χθες) τα κράτη μέλη  της ΕΕ να επιδείξουν αλληλεγγύη προς την Ελλάδα.


«Σώσαμε τους Έλληνες επειδή θέλουμε να σωθούμε», τόνισε ο Buzek στην ομιλία του προς τους βουλευτές του Αυστριακού Κοινοβουλίου στη Βιέννη.

Επεσήμανε, ακόμη ότι η σημερινή κρίση είναι μια κρίση του ευρώ αλλά και κρίση των χρεών ορισμένων κρατών της ΕΕ, στην οποία πρέπει να επιδεικνύεται αλληλεγγύη.

«Πρόκειται για την εξασφάλιση του χρηματοπιστωτικού συστήματος και για το καλό του ελληνικού λαού. Αν δεν εγκρινόταν το τελευταίο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, οι Έλληνες τον Ιούλιο δεν θα ήταν σε θέση να λάβουν το μισθό τους», δήλωσε ο Buzek.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εκτός από την Ελλάδα και άλλες χώρες της ΕΕ θα πρέπει να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα, επειδή βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση χρέους με την Ελλάδα.

Μετά την ομιλία του Buzek,  τα αυστριακά κόμματα της αντιπολίτευσης επέκριναν την βοήθεια προς την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να θυσιάζονται  τα χρήματα των ευρωπαίων φορολογουμένων για το σκοπό αυτόν.

Ο αρχηγός του μεγαλύτερου αντιπολιτευτικού κόμματος ‘ Κόμμα της Ελευθερίας της Αυστρίας’,  Χάινς Κρίστιαν Στράχε πρότεινε οι «χώρες οφειλέτες» να δημιουργήσουν μια «δεύτερη ζώνη του Ευρώ» με δικό τους νόμισμα.

Πηγή: sitel