ΟΑΣΕ: Καταπολέμηση της μισαλλοδοξίας και των διακρίσεων κατά των χριστιανών


“να λειτουργήσει η θεολογική σχολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου ”

Ιούλιος 11, 2011.

Με ομόφωνη απόφαση η Κοινοβουλευτική  Συνέλευση του ΟΑΣΕ, παρουσία 350 βουλευτών, τάχθηκε κατά των διακρίσεων και της μισαλλοδοξίας, μια διαδικασία που λαμβάνει χώρα σε μέρη του κόσμου όπου υπάρχουν εντάσεις και στα οποία το Ισλάμ είναι η κυρίαρχη θρησκεία.


Ο ΟΑΣΕ  στη συνάντηση του Βελιγραδίου ενέκρινε το ψήφισμα αυτό το οποίο αποτελεί  το πρώτο στην ιστορία του που έχει τη μορφή αυτή και το οποίο σχετίζεται με διακρίσεις κατά των Χριστιανών.

Αναγνωρίζοντας τη θετική συμβολή των Χριστιανών στην κοινωνική συνοχή, στον πολιτιστικό πλούτο και στο διάλογο για τις αξίες της κοινωνίας, ο ΟΑΣΕ αποφάσισε να εντείνει τις προσπάθειες για παρακολούθηση, έρευνα και την ανάγκη καταπολέμησης της μισαλλοδοξίας και των διακρίσεων στις περιοχές στις οποίες έχει στενή συνεργασία αλλά και με εκπροσώπους των χριστιανικών εκκλησιών.

Το ψήφισμα συνιστά δημόσια συζήτηση για την μισαλλοδοξία και τις διακρίσεις κατά των Χριστιανών , ώστε να διασφαλιστεί το δικαίωμά τους στην πλήρη  συμμετοχή της δημόσιας ζωής.

Στο μόνο κράτος στο οποίο έγινε απευθείας έκκληση  για την επίλυση του ζητήματος αυτού είναι η Τουρκία, για την οποία είναι απαραίτητη  η άδεια επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Το ψήφισμα του ΟΑΣΕ το οποίο προτάθηκε από την  Βαλμπούργκα Χαμπεμπουργκ Ντούγκλας, εκπρόσωπος της Σουηδίας, εμπίπτει στις  ριζοσπαστικές ισλαμικές δομές, που βρίσκονται, κυρίως, κοντά στο πολιτικό κατεστημένο, σε ορισμένες χώρες της Αφρικής, της Ασίας και της Μέσης Ανατολής και  όλα αυτά τα χρόνια έχουν ως στρατηγική το διωγμό των Χριστιανών.
Οι ειδικοί αναμένουν τη δημόσια καταδίκη  των διακρίσεων σε βάρος των χριστιανικών εκκλησιών σε όλον τον κόσμο.
--
Πηγή:Sitel