Αλβανία: «Ένα έθνος, ένα διαβατήριο»


 Ιούλιος 3, 2011.


Ο αναπληρωτής του Αλβανικού  Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου, Κρέσνικ Σπαχίου, ο οποίος είναι ένας από τους κύριους υποστηρικτές της «Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας»/ «Alenacës Kuq e Zi»,  στη διάρκεια  συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα (χθες) στα Τίρανα, εξέφρασε την άποψη,  ότι έχει έρθει η ώρα για όλους τους πολίτες της Αλβανίας, όπου και αν βρίσκονται να αποκτήσουν διαβατήριο.


 Για το λόγο αυτόν, η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία θα ξεκινήσει νέα εκστρατεία που θα έχει το σύνθημα «Ένα έθνος, ένα διαβατήριο».

«Με μια θετική συναίνεση στο Κοινοβούλιο,  με 84 ψήφους, δηλαδή τα τρία πέμπτα, θα μπορέσει να αλλαχθεί η διάταξη στο άρθρο  9, στην τελευταία παράγραφο που αναφέρεται στην αλβανική νομοθεσία για την υπηκοότητα και να αφαιρεθεί το όριο της προθεσμίας των τριών ετών διαμονής,  προκειμένου να πάρει κάποιος  αλβανική υπηκοότητα, ώστε να μπορέσει να προμηθευτεί αλβανικό διαβατήριο», δήλωσε ο Σπαχίου.

Στη διάρκεια της ομιλίας του  ο εθνικιστής αλβανός απέρριψε και πάλι την απογραφή με εθνοτικά και θρησκευτικά κριτήρια.

Σύμφωνα με αυτόν η εθελούσια καταγραφή- δήλωση των απογραφομένων  της εθνικότητας στην οποία ανήκουν  και της θρησκείας στην οποία πιστεύουν, θα  αυξηθεί, τεχνητά, ο αριθμός  των εθνοτικών μειονοτήτων και θα μειωθεί ο αριθμός των Αλβανών.

--

Πηγή: Tema on line