Μπερίσα: « Δεν μπορούμε να ακούμε τις κραυγές κάποιων για την απογραφή του πληθυσμού»


Ιούλιος 22, 2011.

«Δεν μπορούμε να ακούμε τις κραυγές της «Συμμαχίας Κόκκινο και Μαύρο» που πίσω της κρύβονται προσωπικά συμφέροντα»

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα περιέγραψε την απογραφή  που θα γίνει το φθινόπωρο στη χώρα, ως μεγάλη και για εθνοτικούς αλλά και θρησκευτικούς λόγους.

Στην τελευταία κυβερνητική σύσκεψη της Τετάρτης, ο Μπερίσα, τόνισε ότι, για πρώτη φορά στην Αλβανία οι πολίτες δεν είναι πια οι δυστυχισμένοι κάτοικοι της Ευρώπης.


« Με το μητρώο των πολιτών και των περιουσιών, αποδείχθηκε ότι η Αλβανία έχει καταφέρει αρκετά επιτεύγματα κυρίως την  άνοδο της ποιότητας ζωής των Αλβανών. Μέσα σε μια εικοσαετία το κατά κεφαλήν εισόδημα αυξήθηκε 25 φορές, από τα 204 δολάρια έφθασε στις 7 χιλιάδες δολάρια», είπε ο πρωθυπουργός, ο οποίος αναφέρθηκε στις επιτυχίες των τελευταίων ετών τόσο στην οικονομική όσο και στην κοινωνική ζωή.

Αναφερόμενος στην «Ερυθρόμαυρη Συμμαχία»  της αντιπολίτευσης και στον Κρέσνικ Σπαχίου που την υποστηρίζει  απορρίπτοντας την απογραφή με εθνικά και θρησκευτικά στοιχεία, ο Σαλί Μπερίσα δήλωσε ότι «όλες οι ενστάσεις που γίνονται για την διαδικασία της απογραφής εξυπηρετούν προσωπικά συμφέροντα ορισμένων ατόμων».

«Θα ήθελα να τονίσω ότι η αναβολή της απογραφής δεν σχετίζεται  με τις άθλιες κραυγές κάποιων ατόμων που για προσωπικά συμφέροντα, επιζητούν να αμφισβητήσουν την ταυτότητα και την εγκυρότητα της απογραφικής διαδικασίας. Η αναβολή τους (την περασμένη άνοιξη) έγινε μόνο και μόνο λόγω των δημοτικών εκλογών και της απασχόλησης των αυτοδιοικητικών κυβερνήσεων  με αυτές», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας.

Και θα τονίσει:

«Αυτοί που χύνουν τα δάκρυά τους για την απειλή της ταυτότητας, έχουν πρόβλημα γιατί γεννιούνται χωρίς ταυτότητα. Αυτοί δεν έχουν σχέση με την αλβανική κοινωνία, αλλά είναι μεμονωμένα άτομα. Αυτό το έθνος δεν πρόκειται ποτέ να υποφέρει για την ταυτότητά του».

«Πρόκειται για άθλιους αθεϊστές που δεν έχουν φόβο Θεού. Οι πολίτες πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι για την εθνικότητά τους», είπε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας και θα καταλήξει:

«Είμαι υπερήφανος για την ταυτότητά μου και τη θρησκευτική πίστη μου. Ζητώ από τα μέσα ενημέρωσης να συμβάλλουν  στην εγγραφή  μιας νέας σελίδας στην ιστορία της ευρωπαϊκής Αλβανίας».

--
Πηγή: ΙΝΑ online