«Η Γερμανία κερδίζει και με την κρίση της Ελλάδας»


Ιούλιος 22, 2011.

“Πολλοί Έλληνες πιστεύουν ότι είναι εντελώς παράλογο- στον απόηχο μιας οικονομικής κρίσης, να αγοράζουν υποβρύχια τα οποία είναι περιττά.

Η Γερμανία έχει κερδίσει πάρα πολλά από τις πωλήσεις των τεθωρακισμένων «Λέοπαρντ» και υποβρύχια από την τελευταία γενιά των  ναυπηγείων του Κιέλου, το κόστος των οποίων είναι πολλών εκατοντάδων ευρώ ανά τεμάχιο. Πολλοί Έλληνες πιστεύουν ότι είναι καθαρός παραλογισμός. Η συμφωνία μπορεί να ακυρωθεί, αλλά, στο τέλος από τα έξι, θα μπορούσαν να αγοράσουν τα τέσσερα υποβρύχια.


Ο Ηλιόπουλος Ηλίας, γενικός γραμματέας του συνδικάτου των δημοσίων υπαλλήλων, πιστεύει ότι είναι περιττά και υποστηρίζει  ότι τα υποβρύχια αυτά είναι τελείως άχρηστα. «Δεν τα χρειαζόμαστε γιατί δεν έχουμε να πολεμήσουμε κανέναν. Η προστασία των εξωτερικών συνόρων είναι ευθύνη της ΕΕ».
Το πρώτο υποβρύχιο παραδόθηκε στην Ελλάδα το περασμένο φθινόπωρο, μεσούσης της κρίσης. Τα άλλα τρία υποβρύχια  δεν θα κατασκευαστούν στο Κίελο αλλά στην Ελλάδα, οι Έλληνες θα αποκτήσουν, τουλάχιστον,  θέσεις εργασίας από την κατασκευή τους.

« Ο κίνδυνος από την Ανατολή»

Το κόστος των εξοπλισμών τους τελευταίους μήνες έχει μειωθεί, κυρίως λόγω της επιμονής της ΕΕ , της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ. Ο ελληνικός στρατός και οι πολιτικοί εθνικιστές, απροκάλυπτα υπενθυμίζουν «τον εχθρό από την Ανατολή»- την Τουρκία. Ενώ οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Τουρκίας διατηρούν μια φιλία, εντούτοις, εξακολουθεί να υπάρχει ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών.
Η γερμανική βιομηχανία όπλων ακολουθεί από κοντά την κούρσα των εξοπλισμών των δύο χωρών κερδίζοντας από τους εξοπλισμούς που γίνονται για τον αέρα και τη θάλασσα. Η Τουρκία πριν από τρία χρόνια παρήγγειλε γερμανικά υποβρύχια αξίας 2,5 δις ευρώ.
Σύμφωνα με τον αναφερθέντα Ηλιόπουλο Ηλία – σημειώνει το δημοσίευμα- όλα αυτά τα όπλα και τα πυρομαχικά, από τα eurofighter, τα υποβρύχια, τα ελικόπτερα και τα πυρομαχικά, στο τέλος θα πάνε για καταστροφή. Είναι μία μέθοδος εκβιασμού για την πώληση των όπλων στις οποίες εμπλέκονται  πολιτικοί και βιομηχανικές ομάδες συμφερόντων, καταστρέφοντας τη ευημερία της Ευρώπης».
Στην ουσία ο ελληνικός προϋπολογισμός που ξοδεύεται στους εξοπλισμούς του στρατού  ευνοεί την γερμανική βιομηχανία παραγωγής όπλων.
--
Πηγή: ИНПРЕС