Νέα Υόρκη: Διαμαρτυρία UCK-άδων στα Ηνωμένα Έθνη



Ιούλιος 20, 2011.

Αλβανοί της Διασποράς πραγματοποίησαν διαμαρτυρία μπροστά από την έδρα των Ηνωμένων Εθνών, στην Νέα Υόρκη, με το σύνθημα «Υπέρ του Ραμούς και της προστασίας των αξιών του UCK».


Μέλη της αλβανικής διασποράς από τις πολιτείες της Νέας Υόρκης, Νιου Τζέρσεϋ, Ιλλινόϊς και άλλα μέρη διαμαρτυρήθηκα επί δύο ώρες μπροστά στην έδρα του ΟΗΕ για την διεξαγωγή της δίκης της Χάγης με κατηγορούμενο τον πρώην αρχηγό και ηγέτη του UCK, Ραμούς Χαραντινάι και άλλα δύο μέλη του πρώην UCK για εγκλήματα πολέμου στο Κοσσυφοπέδιο.

Υπέρ των κοσοβάρων και του αλβανικού ζητήματος τάχθηκε ο αμερικανός Frank Venuccio, ο οποίος δήλωσε ότι «οι Αμερικανοί δεν πρόκειται να ξεχάσουν  ποτέ αυτούς που πολέμησαν με τον UCK για την προστασία των αθώων ανθρώπων που απειλούνταν με γενοκτονία από τους Σέρβους του Κοσσυφοπεδίου».

«Είμαστε εδώ για να πούμε στα Ηνωμένα Έθνη να προστατεύσουν τα δικαιώματα όλων εκείνων που αγωνίστηκαν για την ελευθερία του Κοσσ»φοπεδίου", δήλωσε ο Βενούκιο.

Ο αμερικανός δικηγόρος, ο Steve Kaufman, έστειλε επιστολή υποστήριξης και ζήτησε τη διακοπή των δικαστικών διαδικασιών και την απελευθέρωση όλων των πρώην ηγετών του UCK και «να σταματήσουν τα σενάρια που δρομολογούνται».


Avokati i njohur amerikan, Stiv Kaufman dërgoi gjithashtu një letër përkrahje dhe apeloi për ndërprerjen e këtyre rasteve dhe lirimin e të gjithë ish-udhëheqësve të UÇK-së nga skenaret dhe veprat e montuara. Πηγή: ΙΝΑ-online