Θεσσαλονίκη- Βελιγράδι- Σκόπια: Συνελήφθησαν μεγαλο-έμποροι κοκαΐνης



Αύγουστος 19, 2011.

Οι μαγνητοφωνημένες συνομιλίες, τα τηλεφωνικά  μηνύματα που υποκλάπηκαν καθώς και τα μηνύματα μέσω  υπολογιστή, ήταν τα στοιχεία της σύλληψης εμπόρων κοκαΐνης, 169,8 κιλών,  που την έφεραν από τη Βολιβία στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Στην επιχείρηση ενεπλάκησαν τρεις διωκτικές αρχές, της Σερβίας, των Σκοπίων και της Ελλάδας.


Η επιχείρηση ξεκίνησε όταν οι σερβικές μυστικές υπηρεσίες έλαβαν μια πληροφορία από έναν από τους διακινητές τον Ντάρκο Σίμοβιτς (51) ότι περίμενε το ‘πράμα’ και από 
τότε παρακολουθούσαν τις συνομιλίες του.

Για την υπόθεση αυτή  συνελήφθησαν  στις 26 Ιουλίου 13 άτομα ενώ ένα ακόμη καταζητείται στην Αργεντινή.
Η υπόθεση δεν δόθηκε στην δημοσιότητα αμέσως  επειδή δεν είχε ολοκληρωθεί η έρευνα και η σύλληψη των εμπόρων ναρκωτικών.

Η εγκληματική ομάδα παρακολουθείτο και  επί μέρες καταγράφονταν οι συνομιλίες τους, έτσι πληροφορήθηκαν οι αρχές της Σερβίας ότι περίμεναν  κοκαΐνη από το Βολιβία που θα ερχότανε με καράβι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Την περασμένη Τρίτη τα ναρκωτικά έφθασαν στη Θεσσαλονίκη με ένα εμπόρευμα σόγιας. Η ελληνική αστυνομία ήταν, ήδη, ενήμερη και ανακάλυψε στο φορτίο την ποσότητα της κοκαΐνης. Ωστόσο δεν ανέφερε τίποτε, ούτε κατάσχεσε το ναρκωτικό αφού σκοπός ήταν η σύλληψη των εμπόρων, βάσει του σχεδίου που είχε εκπονηθεί.

Τρεις Σκοπιανοί , οι οποίοι δεν γνώριζαν ότι ήταν παγιδευμένοι, παρουσίασαν πλαστά έγγραφα προκειμένου να λάβουν  τη σόγια με την κοκαΐνη. Και οι τρεις συνελήφθησαν στο συνοριακό σταθμό Μπογκορόντιτσα της FYROM, αφού πέρασαν τους Ευζώνους.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών των Σκοπίων, η κοκαΐνη ήταν εξαιρετικής ποιότητας και καθαρότητας 78% και η αξία στα ευρωπαϊκά ναρκωτικο-πάζαρα έφθανε τα 8 εκατομμύρια ευρώ ενώ στη λιανική θα απέφερε περί τα 25 εκατομμύρια ευρώ.

Επισημαίνεται ότι οι συλληφθέντες είχαν βεβαρημένο ποινικό μητρώο, αφού είχαν ασχοληθεί και παλαιότερα με άλλες εγκληματικές ομάδες μεταφοράς ναρκωτικών.
--
Πηγή: Вечер Прес