Γκρούεφσκι: «Είμαστε έτοιμοι για την επίλυση του ονόματος»



Αύγουστος 21, 2011.

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι, δήλωσε σήμερα, ότι η χώρα του είναι έτοιμη να επιλύσει το θέμα του ονόματος, αλλά θα πρέπει σε αυτό να υπάρχει προθυμία από την Ελλάδα.
«Είμαστε έτοιμοι και πρόθυμοι να βρούμε μια λύση στο θέμα της ονομασίας της χώρας μας. Ενδιαφερόμαστε για αυτό  και θέλουμε λύσεις», δήλωσε ο Γκρούεφσκι.


Ερωτηθείς για τη αναφορά του αρχηγού του αλβανικού κόμματος DUI, Αλί Αχμέτι  την οποία έκανε στην επέτειο της Συμφωνίας της Οχρίδας για την πρόσκληση προς την διεθνή κοινότητα να ασχοληθεί πιο ενεργά για τη διαχείριση του προβλήματος, ο Γκρούεφσκι δήλωσε ότι πρόσφατα  και επανειλημμένα έγιναν οι προτάσεις αυτές.
« Έχουμε συμμετάσχει σε όλες τις συναντήσεις και συνδιαλεχθήκαμε υπό την επίβλεψη του ΟΗΕ. Θέλουμε θα γίνουν εντατικότερα οι συναντήσεις αυτές, για να βρούμε λύσεις, διότι είναι προς το συμφέρον μας, για το λαό μας, τους πολίτες μας, τη χώρα μας. Είμαστε σε αναμονή. Η Ελλάδα θα δείξει προθυμία και ελπίζουμε να γίνει γρήγορα», δήλωσε ο Γκρούεφσκι.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου, αν στο διάλογο για το όνομα, θα συμμετάσχει και το έτερο  κόμμα της κυβέρνησής του, το DUI, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων δήλωσε ότι αναμένει την επίλυση του ονόματος γιατί η λύση αυτή  αφορά το κράτος και όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από την εθνική κοινότητα στην οποία ανήκουν.
Όσον αφορά τη διαδικασία ένταξης στην ΕΕ, ο επικεφαλής της κυβέρνησης τόνισε ότι η πρόοδος είναι σοβαρή και ότι αναμένει θετική έκθεση από την ΕΚ.
--
Πηγή: ina-online