Κοσσυφοπέδιο: Εξοπλίζεται η αστυνομία με ελικόπτερα και τεθωρακισμένα



Αύγουστος 22, 2011.

Πρίστινα.

 Η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου σχεδιάζει να εξοπλίσει το αστυνομικό σώμα με δύο ελικόπτερα και δέκα τεθωρακισμένα οχήματα των οποίων η αξία υπερβαίνει τα 20 εκατομμύρια ευρώ.
 Η τελική απόφαση θα παρθεί από το Κοινοβούλιο του Κοσσυφοπεδίου, γράφει διευκρινιστικά η εφημερίδα του Κοσσυφοπεδίου «
Koha Ditore».


Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι,  μετά τα γεγονότα,  στα σημεία διέλευσης των μεθοριακών σταθμών, αποφάσισε  την περαιτέρω οργάνωση και εξοπλισμό των σωμάτων ασφαλείας με σύγχρονο εξοπλισμό  και ότι πρόκειται να προβεί στην αγορά δύο ελικοπτέρων και δέκα θωρακισμένων οχημάτων. Η εφημερίδα επιβεβαίωσε τις πληροφορίες από την διοίκηση της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου.

Η αξία του νέου εξοπλισμού είναι πάνω από 20 εκατομμύρια, σε μια εποχή που ο συνολικός ετήσιος προϋπολογισμός του Υπουργείου Εσωτερικών είναι 92 εκατομμύρια εξακόσιες χιλιάδες ευρώ, και λόγω του ποσού αυτού θα ζητηθεί η έγκριση από το Κοινοβούλιο του Κοσσυφοπεδίου. Με βάση το νόμο περί διαχείρισης των δημοσίων οικονομικών, καμία οργάνωση του προϋπολογισμού δεν έχει το δικαίωμα της δαπάνης πάνω από το 25 τοις εκατό των κεφαλαίων  που χορηγούνται σε υπουργεία χωρίς την έγκριση του Κοινοβουλίου.

Η αγορά των ελικοπτέρων και των θωρακισμένων οχημάτων θα γίνει με ανοικτό διεθνές διαγωνισμό.

--
Πηγή:  individi