Τέουτα Αρίφι: «Περιμένουμε καλή θέληση και από την Ελλάδα»



Αύγουστος 25, 2011.

Σκόπια.

«Την ευθύνη για οποιαδήποτε διαφορά δεν μπορεί να την επωμιστεί μόνον η μία πλευρά. Είναι σαφές ότι πρόκειται για ένα διμερές  ζήτημα που έχει διεθνή διάσταση. Δείξαμε καλή πίστη και έτσι πρέπει να συνεχιστεί, αλλά θα πρέπει να αναμένουμε, επίσης,  και την άλλη πλευρά», δήλωσε η αναπληρωτής πρωθυπουργός αρμόδια για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Teuta Arifi, μετά τη συνάντησή της με τους προκατόχους της στην κυβέρνηση.


Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις θέσεις που προτείνονται  για το όνομα,  η Αρίφι δήλωσε ότι η πΓΔΜ αναμένει διεθνή συνεργασία των φίλων της χώρας οι οποίοι  έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν, ώστε να διευκολυνθεί  η λύση του προβλήματος.

Η σκοπιανή αντιπρόεδρος αναμένει την επικείμενη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρόοδο της FYROM και ελπίζει να είναι ειλικρινής και ρεαλιστική ώστε να απεικονίζει την κατάσταση της χώρας, είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από την κυβέρνηση η  πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Ζλάτκα Πόποφσκα, Ραντμίρα Σεκερίνσκα, Ίβιτσα Βοτσέφσκι και Ζόραν Κριστεφσκι.

Η Αρίφι εξέφρασε ικανοποίηση για τις  εποικοδομητικές συνομιλίες και ανακοίνωσε τη συνέχιση της συνεργασίας.
--
Πηγή: idividi