Βουλγαρία: Υποχρεωτική Στρατιωτική Εκπαίδευση σε σχολεία



Αύγουστος 22, 2011.

Βουλγαρικός νόμος προβλέπει την εισαγωγή στρατιωτικών μαθημάτων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση της χώρας, προκειμένου να καταρτιστούν οι μαθητές στα στρατιωτικά δεδομένα.

«Θα επικεντρωθούμε κυρίως στις δύο ανώτερες τάξεις του Λυκείου, ώστε να μπορούν οι μαθητές να προετοιμαστούν για την προστασία της πατρίδας, εάν και όταν χρειαστεί», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας, Άνγιου Άγγελοφ, και εξήγησε ότι αυτή η κατάρτιση θα αρχίσει αμέσως μετά την ψήφισή του νέου νόμου.


«Ελπίζω ότι μέχρι την 1η Ιανουαρίου του 2012 θα ενσωματωθεί το μάθημα αυτό στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και θα είναι από τα λεγόμενα υποχρεωτικά μαθήματα και στη εκπαίδευση αυτή οι μαθητές θα λαμβάνουν γνώσεις ορισμένων στρατιωτικών υποχρεώσεων που  πρέπει να έχουν οι πολίτες», πρόσθεσε ο υπουργός.

Εξάλλου στα κρατικά πανεπιστήμια θα ανακοινωθεί ένα σύστημα μαθημάτων για να προσελκύσει όλους εκείνους που θέλουν να αποκτήσουν την αρχική στρατιωτική εκπαίδευση.

Η εκπαίδευση αυτή δεν θα είναι θεωρητική αλλά θα περιέχει και πρακτική εξάσκηση.

Σύμφωνα με τον Υπουργό,  με την εκπαίδευση αυτή  ο φοιτητής θα μπορούσε να συνεχίσει  στο στρατό ή μόνον να αποκτήσει τη σχετική εμπειρία.
--
Πηγή: Труд