Σκόπια : Επιστολή Ευρωπαίων Δημοσιογράφων σε Γκρούεφκσι και ΜΜΕ


Από την πρόσφατη κινητοποίηση των σκοπιανών δημοσιογράφων

Αύγουστος 17, 2011.

 Εκτός από τους δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα, σήμερα , 17 Αυγούστου 2011, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων σε επιστολή που απέστειλε στον πρωθυπουργό των Σκοπίων Νίκολα Γκρούεφσκι και στον ιδιοκτήτη του  τηλεοπτικού καναλιού ‘Alsat-Μ’, εκφράζει την ανησυχία της και καταδικάζει τις  απολύσεις δημοσιογράφων που έγιναν λόγω της συνδικαλιστικής ιδιότητάς τους.


Ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας δημοσιογράφων, Arne Kenig,  σε σχετική επιστολή του αναφέρει:

«Εκφράζουμε την ανησυχία μας και τον προβληματισμό μας για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στην απόλυση εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης της FYROM, με βάση τις συμβάσεις που υπογράφονται κατόπιν πίεσης ή ελλείψει άλλων κινήτρων, συμβάσεων που έχουν την ονομασία «φιλική συμφωνία».

» Στην πραγματικότητα αυτή η κατάσταση αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των προτύπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας,  σχετικά με το δικαίωμα στην εργασία και επιπρόσθετα στην απόλυση του επικεφαλής των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Πράξεις οι οποίες είναι , σαφές, ότι   γίνονται για εκφοβισμό στη λογική των διακρίσεων», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του πρόεδρος των Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.

Υπενθυμίζεται ότι πριν μερικές ημέρες απολύθηκε από κανάλι Alsat-M, η δημοσιογράφος Ταμάρα Τσαουσίδης, πρόεδρος της νεόδμητης Ένωσης Δημοσιογράφων των Σκοπίων.
--
Πηγή: Утрински весник