Τα τουρκικά θέρετρα είναι τα πλέον επικίνδυνα για τους Ρώσους τουρίστες



Αύγουστος 30, 2011.
Άγκυρα,

Η Τουρκία κατατάχθηκε στην πρώτη θέση μεταξύ των ξένων χωρών, στις οποίες, στα θέρετρά τους  σκοτώθηκαν , φέτος,  οι περισσότεροι Ρώσοι τουρίστες.

Σύμφωνα με την Γραμματέα Τύπου της Ρωσικής Ένωσης Τουριστικής Βιομηχανίας (РСТ), Ιρίνα Τοουρίνα, το αρνητικό υπόβαθρο της Τουρκίας σχετίζεται με την αυξημένη συχνότητα σε θέρετρα και δικαιολογείται όχι μόνον ψυχολογικά αλλά και από στατιστικής πλευράς, αφού σημειώθηκαν πολλές τροφικές δηλητηριάσεις,  αυτοκινητιστικά ατυχήματα, εκρήξεις  κλπ.


«Δεν περνάει μήνας που να μην παρουσιασθούν δύο ή τρία ατυχήματα ή άλλα περιστατικά στα οποία εμπλέκονται Ρώσοι πολίτες οι οποίοι επισκέπτονται την Τουρκία στις θερινές διακοπές τους. Σε πολλά από τα άτομα αυτά, οι περιπέτειές τους τελειώνουν με τραγικό τρόπο.

Φέτος στην Τουρκία σκοτώθηκαν έξι Ρώσοι.

Μεταξύ των ξένων προορισμών στη δεύτερη θέση με υψηλότερο βαθμό θανατηφόρων ατυχημάτων για τους Ρώσους κατατάσσεται η Ταϊλάνδη, όπου στους τελευταίους οκτώ μήνες σκοτώθηκαν τρεις Ρώσοι πολίτες, τρίτη χώρα είναι η Ινδία όπου στο ίδιο διάστημα σκοτώθηκαν δύο Ρώσοι πολίτες», δήλωσε η Τοουρίν.

--
Πηγή: "КРОСС"