Κοσσυφοπέδιο: Αποκλεισμένος ο σερβικός πληθυσμός


Αύγουστος 1, 2011.
«Στο βόρειο τμήμα της Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα, οι Σέρβοι  (με τον αποκλεισμό) ζουν μόνο με τα βασικά προϊόντα που διατίθενται από τη Σερβία.
Για μια εβδομάδα  αυτοί οι  άνθρωποι δεν έχουν τίποτε, οι διαβάσεις έχουν μπλοκαριστεί και δεν λαμβάνουν ούτε τρόφιμα ούτε φάρμακα. 



Μέσα  στον  πανικό της αναταραχής άδειασαν όλα τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία. Αυτό  έγινε όταν  παρήλθε  η τελευταία  προειδοποίηση. Ακόμη και στα νοσοκομεία στη Μιτρόβιτσα εξαντλούνται  τα τελευταία φάρμακα και οι διευθύνσεις των προειδοποιούν για μια πιθανή ανθρωπιστική καταστροφή.
«Δεν διαπραγματευόμαστε με κανέναν και για τίποτε την ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα του Κοσσυφοπεδίου» δήλωσε ο Χασίμ Θάτσι.
Ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου αν και τονίζει ότι όλες οι προσπάθειές του αποσκοπούν στην ισότιμη συνύπαρξη όλων των πολιτών , τα πράγματα, εντούτοις, είναι διαφορετικά.
Σε αντίθεση με όλους εκείνους  που ζουν στο Βορρά, μόλις λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω ο αλβανικός πληθυσμός έχει  όλες τις προϋποθέσεις. Δεν στερείται ούτε από τρόφιμα, ούτε από φάρμακα, ούτε από διασκέδαση.»

Πηγή: Sitel