Γ. Δελαβέκουρας: Ο Γκρούεφσκι είναι υπεύθυνος για το όνομα



Αύγουστος 25, 2011.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, επέκρινε τα Σκόπια για την αρνητική θέση που έχουν έναντι των προτάσεων της Ελλάδας.

Σε δήλωσή του προς τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης επεσήμανε ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί έχει αρνητικό αντίκτυπο στις σχέσεις καλής γειτονίας.


Ο Δελαβέκουρας απέδωσε όλη την ευθύνη για την στασιμότητα του θέματος της ονομασίας των Σκοπίων που αποτελεί εμπόδιο στην ένταξη  της πΓΔΜ στην ΕΕ και απέδωσε ευθύνες στον σημερινό πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι.

«Η λύση θα μπορούσε να έρθει πολύ σύντομα , αν ο πρωθυπουργός Γκρούεφσκι και η κυβέρνησή του αποφασίσουν να δουν το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας  τους. Υπάρχει μια συστηματική προπαγάνδα κατά της Ελλάδας, η οποία εμποδίζει τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αν ο Γκρούεφσκι αποφάσιζε να αποδώσει στο λαό του τα δικαιώματα που του αξίζουν, θα έπρεπε να αποφασίσει για ένα όνομα που θα έχει γεωγραφικό περιεχόμενο και θα ήταν για γενική χρήση.

Ο Γρηγόρης Δελαβέκουρας επέκρινε και πάλι την τοποθέτηση των ελληνικών μνημείων στην πλατεία των Σκοπίων και ειδικά το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, σημειώνοντας ότι η ενέργεια αυτή έχει ξεπεράσει κάθε όριο.
--
Πηγή: ina online