Εκκλήσεις Άνθιμου για ‘μακεδονικό’ ραδιόφωνο στη Φλώρινα


Αύγουστος 19, 2011.
» Να κλείσει  ο  σλαβικός ραδιοφωνικός σταθμός  στη Φλώρινα, ζήτησε  ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος και κάλεσε όλους τους Έλληνες να μη επιτρέψουν στους βανδάλους να εκπέμπουν στη σλαβομακεδονική γλώσσα μέσα στην ελληνική επικράτεια.
»Σύμφωνα με τον Άνθιμο, το ραδιόφωνο είναι ένα εργαλείο προπαγάνδας. Στη δημόσια εμφάνισή του κάλεσε  να γεμίσει  ένα λεωφορείο με 50 Έλληνες οι οποίοι θα πάνε στη Φλώρινα να καταστρέψουν το σταθμό.
»  «Δεν πρέπει από το έδαφος της Ελλάδας να υπάρχει ραδιοφωνικό πρόγραμμα μιας γειτονικής χώρας με την οποία έχουμε διαφωνία στο όνομα της. Είναι δυνατόν αυτό; Εμείς οι Έλληνες, δεν έχουμε κανένα ραδιοφωνικό σταθμό οπουδήποτε στα Βαλκάνια», είπε ο Άνθιμος.



» Με τις εκκλήσεις του στη βία, με τις απειλές και τους εκβιασμούς ο Άνθιμος παραβιάζει τους νόμους. Το ‘Ουράνιο Τόξο’ θα απαιτήσει ο εισαγγελέας και τα αρμόδια όργανα να κινήσουν διαδικασία και να υποβάλλουν αναφορά για τον Μητροπολίτη στα ελληνικά δικαστήρια.
» Σύμφωνα με το ‘Ουράνιο Τόξο’ το ‘μακεδονικό’ ραδιόφωνο θα αρχίσει να εκπέμπει το φθινόπωρο. Η διαδικασία για την έκδοση άδειάς του βρίσκεται στο τέλος της. Όπως έχει προγραμματιστεί, το πρόγραμμα ειδήσεων του ραδιοφώνου θα εκπέμπει στη Φλώρινα αλλά θα ακούγεται  και στην Θεσσαλονίκη»
--
Πηγή: Sitel