Σκόπια: Συνάντηση Υπουργών Παιδείας Τουρκίας- FYROM



Αύγουστος 19, 2011.

Στη συνάντηση που έγινε με τον Τούρκο υπουργό  Εθνικής Παιδείας, Ομέρ Ντιντσέρ, παρουσία του Τούρκου πρέσβη στα Σκόπια, Γκιουρέλ Σοκμενσουέρ, ο σκοπιανός υπουργός Παιδείας Πάνσε Κράλεφ επεσήμανε τις  άριστες σχέσεις των δύο χωρών στον τομέα της παιδείας:  


« Μιλάει μόνο του το υψηλό επίπεδο των σχέσεων των δύο χωρών μας. Οι σχέσεις αυτές αντικατοπτρίζονται σε διάφορους τομείς συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών και στον τομέα της εκπαίδευσης. Συζητήσαμε με τον Υπουργό για τα τρέχοντα έργα και τις συμβάσεις, τις επαγγελματικές ομάδες των δύο υπουργείων, οι οποίες στο επόμενο διάστημα θα εργαστούν για τη σύναψη μιας νέας συμφωνίας μεταξύ των Υπουργείων των δύο χωρών και πιστεύουμε ότι κατά τα επόμενα δύο χρόνια θα έρθουν οι χώρες μας ακόμη πιο κοντά στην εκπαίδευση», είπε Ο Κράλεφ και πρόσθεσε ότι ένας σημαντικός αριθμός φοιτητών από την FYROM, πραγματοποιεί, ήδη, σπουδές στην Τουρκία.

Ο Ομέρ Ντιντσέρ, Υπουργός Εθνικής Παιδείας της Τουρκίας, δήλωσε ότι οι πολιτικές σχέσεις των δύο χωρών είναι άριστες.

«Θέλουμε εμείς στην Τουρκία, όπως και ο λαός της πΓΔΜ, να υποστηρίξουμε την κυβέρνηση της πΓΔΜ. Εμείς ως κυβέρνηση υποστηρίξουμε την χώρα σας, ιδίως στο πλαίσιο της προσχώρησης της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτές οι άριστες πολιτικές σχέσεις θα πρέπει να επεκταθούν και στους  οικονομικούς, εκπαιδευτικούς και πολιτιστικούς τομείς», είπε.


--
Πηγή: Кајгана