«Το φάντασμα του UCK θα επιστρέψει στο Κοσσυφοπέδιο»


Αύγουστος 22, 2011.

Πρίστινα.
Η αλβανική τρομοκρατική οργάνωση - Απελευθερωτικός Στρατός Κοσόβου (KLA ή UCK), απείλησε για ένοπλη δράση στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου, αν τα θεσμικά όργανα  της χώρας, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου δεν  τον συμπεριλάβουν  στο στρατό της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου.


Ο UCK με μια ανακοίνωση που υπογράφεται από τον πολιτικό εκπρόσωπο της Οργάνωσης, Σαζάν Τοπλίτσα, έστειλε τελεσίγραφο προς την πρόεδρο και τον πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου να ενσωματωθούν στον ένοπλο στρατό μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου του 2011, όπως ανέφερε  η ‘Πρίστινα Πρες’.

Ο Τοπλίτσα προειδοποίησε ότι αν συνεχιστεί να αγνοείται ο UCK , η τρομοκρατική οργάνωση θα ‘αναγκαστεί να συνεχίσει τη στρατιωτική δράση της στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο’.

Μετά την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, ο UCK είχε ανακοινώσει ότι αναστέλλει τις δραστηριότητές του, δίνοντας μια ευκαιρία στους θεσμούς του Κοσσυφοπεδίου για την παγίωση των ενόπλων δυνάμεων του Κοσσυφοπεδίου και ο Τοπλίτσα πρόσθεσε ότι αυτό δεν έχει συμβεί.

Μέλη του UCK τα τελευταία δύο χρόνια επεσήμαναν πολλές φορές τις προθέσεις τους να ενσωματωθούν στο νέο στρατό του Κοσσυφοπεδίου.

--
Πηγή: Агенция "КРОСС"