Канал 5: Οι Έλληνες υπερεθνικιστές ισχυρίζονται ότι το Μοναστήρι και η Γευγελή είναι ελληνικές πόλεις!


Σεπτέμβριος 5, 2011.

»Ο λόγος δεν ήταν η ήττα στο μπάσκετ, αλλά μια διαμαρτυρία για τις προσεχείς εκδηλώσεις των Σκοπίων. Υπερεθνικιστές απαίτησαν την απελευθέρωση της Βόρειας Μακεδονίας. Ισχυρίζονταν, μάλιστα, ότι το Μοναστήρι-Μπίτολα και η Γευγελή είναι πόλεις που ανήκουν στην Ελλάδα.

» Σιωπή στα ελληνικά ΜΜΕ για αποκλεισμό ωρών της διέλευσης των συνόρων στους Ευζώνους. Καμία αντίδραση, καμία καταδίκη. Οι υπερεθνικιστικές οργανώσεις ξεκίνησαν μια έντονη διαμαρτυρία δημοσιεύοντας φωτογραφίες και βίντεο και κατηγόρησαν την ελληνική τηλεόραση που επέλεξε να δείξει προτάσεις για τις παραλίες της Αττικής και όχι τον αποκλεισμό των συνόρων που έκαναν.


» Την ευθύνη των διαμαρτυριών είχαν τρεις οργανώσεις, ο Ελληνικός Πατριωτικός Σύνδεσμος, το Πατριωτικό Κίνημα Καβάλας και των Ανένταχτων  Πατριωτών  της Βόρειας Ελλάδας.
» Ο λόγος της διαμαρτυρίας τους στα ελληνο-σκοπιανά σύνορα δεν ήταν  η ήττα στο παιχνίδι του μπάσκετ, αλλά διαμαρτυρία ενάντια στις προσεχείς εκδηλώσεις των Σκοπίων, συμπεριλαμβανομένων των αποκλαυπτηρίων του  μνημείου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αλλά, όπως λένε, και η έλλειψη αντίδρασης της ελληνικής κυβέρνησης.

» Σύνθημά τους ήταν «Η Μακεδονία είναι Ελληνική» και κυριαρχούσαν τα πανό με εξτρεμιστικά συνθήματα, όπως την απελευθέρωση της Βόρειας Μακεδονίας. Φώναζαν, μάλιστα, ότι το Μοναστήρι (Μπίτολα) και η Γευγελή ανήκουν στην Ελλάδα.
» Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα γιατί η ελληνική αστυνομία επί τέσσερις ολόκληρες ώρες δεν μπόρεσε να διευθετήσει την κανονική κυκλοφορία που έκλεισαν 100 άτομα;
» Ωστόσο, σύμφωνα με τους Έλληνες εθνικιστές, η αστυνομία ήρθε αμέσως μετά από διαπραγματεύσεις και συζητήσεις τους επέτρεψαν να μείνουν άλλη μία ώρα»

--
Πηγή: Канал 5 Телевизија- 05.09.2011, 14:28