Σκόπια: «Μαθήματα σκοπιανών μέσω διαδικτύου για «Μακεδόνες» της Ελλάδας


Σεπτέμβριος 18, 2011.
«Μάθετε Μακεντόνσκι on-line» είναι το σύνθημα της προώθησης των Σκοπίων  για τους Σλάβους που κατοικούν στην Ελλάδα και πηγαίνουν σε Δημοτικό Σχολείο.

Οι  εγγραφές θα αρχίσουν από αύριο, και οι τάξεις που δημιουργηθούν,  θα ξεκινήσουν μαθήματα στις 17 Οκτωβρίου».

Τα παραπάνω αναφέρει η ιστοσελίδα «Kurir» που έχει αναπαραχθεί σε πολλές σκοπιανές ιστοσελίδες  καθώς και σε  κοινωνικά δίκτυα.


Σημειώνεται, μάλιστα,  χαρακτηριστικά ότι η διδασκαλία της ‘μακεντόνσκι’ είναι ελεύθερη και το μόνο που απαιτείται είναι η συμπλήρωση μια φόρμας στη διεύθυνση http://ucimakedonski.org ή http://online.ucimakedonski.mk.
Στη συνέχει ο κάθε σπουδαστής θα λάβει το πρόγραμμα των τάξεων, της εκπαίδευσης και θα καταταχθεί στην τάξη που πρόκειται να παρακολουθήσει.
«Η διδασκαλία θα γίνεται από Σκοπιανούς δασκάλους με πολυμέσα όπου οι μαθητές της κάθε τάξης θα έχουν ήχο και  οπτική επικοινωνία, σύμφωνα με τις τελευταίες μεθόδους της πληροφορικής,  για on-line διδασκαλία», ενημερώνει  ο ιδρυτής και επικεφαλής του «Учи македонски –онлајн»/ «μάθε ‘μακεδονικά’ –on line», Μίτκο Γιοβανόφ που δημιούργησε ένα εξειδικευμένο σχολείο που θα είναι σε απευθείας σύνδεση με τους μαθητές της ομογένειας».

Τα μαθήματα θα ακολουθήσουν το επίσημο κυβερνητικό διδακτικό πρόγραμμα  και κάθε τάξη θα έχει 10 μαθητές. Η διδασκαλία της γλώσσας θα  χωρίζεται σε τρία επίπεδα- αρχαρίων, μέσων και προχωρημένων και κάθε επίπεδο περιλαμβάνει 35 ώρες.

Οι απόφοιτοι,  κατόπιν εξετάσεων  θα λαμβάνουν από επιτροπή τα αντίστοιχα διπλώματα που ισχύουν στη χώρα.

--
Πηγή: Kurir