«Έλληνες επιχειρηματίες χρηματοδότησαν για πιέσεις στα Σκόπια»



Σεπτέμβριος 28, 2011.

Νέο σκάνδαλο δωροδοκίας σε λομπίστες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
 Η αυστριακή εφημερίδαSalzburger Nachrichten’ κατά τη δικαστική διαδικασία εναντίον του  λομπίστα Peter Hoheger, που διεξήχθη στην Αυστρία, κυκλοφόρησε χθες την πληροφορία  ότι ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι κάποια από τα χρήματα που βρίσκονται στο λογαριασμό του, είναι Ελλήνων επιχειρηματιών και τα πήρε προκειμένου να ασκήσει πιέσεις υπέρ της Ελλάδας στη διαφορά του ονόματος.


Στο πλαίσιο του έργου «Μακεδονία» διορίστηκε στο λόμπι κατά της χώρας μας για να μην διατηρήσει τη συνταγματική ονομασία της.

Στη διάρκεια της ανάκρισης για την υπόθεση “Buvog» στην οποία ο Hoheger βαρύνεται για 10 εκατομμύρια ευρώ, παραδέχθηκε ότι έλαβε από Έλληνες επιχειρηματίες 100.000 ευρώ. Τα χρήματα προορίζονταν για άτομα τα οποία θα πίεζαν για ένα συμβιβασμό με τα Σκόπια, ο οποίος θα έβαινε ευνοϊκός για την Ελλάδα.

«Σύμφωνα με πληροφορίες  στην αρχή είχε εμπλακεί και η ελληνική κυβέρνηση. Τα χρήματα της  μεταφέρθηκαν στην Κύπρο, αλλά όπως ισχυρίζεται η εφημερίδα δεν καταβλήθηκαν, τελικά, λόγω αγνώστου προβλήματος».

Αυτή είναι η πρώτη ευρωπαϊκή υπόθεση στην οποία λομπίστες, άμεσα ή έμμεσα εμπλέκονται  με το όνομα των Σκοπίων.

Πηγή: Вечер