Η Αμερική ευνοεί τη ‘Μεγάλη Αλβανία’


Σεπτέμβριος 23, 2011.

Ο ‘ παθιασμένος’ Αλβανός, Koço Danaj,  με τη Μεγάλη Αλβανία ή όπως την ονομάζει, ηπίως, ‘Φυσική Αλβανία’ και εννοεί την ένωση όλων των γεωγραφικών περιοχών που ζουν Αλβανοί σε ένα ενιαίο κράτος, σε ένα σημερινό του άρθρο μας εξηγεί πως η υπερδύναμη, οι Ηνωμένες Πολιτείες,  ευνοούν  τη Μεγάλη Αλβανία.
Οι λόγοι είναι ότι:


   «O φιλο-αμερικανισμός στο αλβανικό έθνος έχει ποσοστά πάνω από 95%. Αλλά οι πολιτική δεν βασίζεται στην φιλία, αλλά, στα αμοιβαία συμφέροντα και όχι στα συναισθήματα των πολιτικών ή των λόμπι.

»Έτσι, λοιπόν,  η Αμερική σήμερα είναι ένα έθνος που πολιτικά οδηγεί  τη σύμμαχο Ευρώπη, η οποία εκφράζει υπακοή και ευγνωμοσύνη. Το αλβανικό έθνος, λοιπόν, επιδιώκει να ενταχθεί σε αυτήν, αφού άδικα έχει διαιρεθεί πριν από 100 χρόνια. Προσπαθεί όμως να ενωθεί ( το αλβανικό έθνος), μέσω αυτής,  ειρηνικά, χωρίς πόλεμο και βία.

» Η Αμερική το γνωρίζει αυτό  και συμφωνεί  μαζί μας για την «Φυσική Αλβανία».


Και συνεχίζει ο Κότσο Ντανάι:

»Εδώ έχω μερικά παραδείγματα:

» Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους στις 10 Ιουνίου του 2007 που ήρθε στα Τίρανα, δήλωσε ότι τα Τίρανα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες του αλβανικού έθνους.

» Δύο μήνες μετά στο Κοινοβούλιο του Κοσσυφοπεδίου μπήκε το πολιτικό κόμμα που ονομάζεται ‘Αυτοδιάθεση’, το οποίο επιδιώκει την ένωση του Κοσσυφοπεδίου με την Αλβανία. Ένας από τους υψηλότερους αξιωματούχους της Αμερικής, ο Thomas Countryman, συναντήθηκε και συνομίλησε με τους ηγέτες της ‘Αυτοδιάθεσης’.

» Επίσης, ένας από τους καλύτερους γνώστες της περιοχής ο Daniel Server, ο οποίος  εκφράστηκε υπέρ της ένωσης του Κοσσυφοπεδίου με την Αλβανία, χαιρέτισε την είσοδο της ‘Αυτοδιάθεσης’ στο Κοινοβούλιο του Κοσόβου.

» Η αμερικανική πολιτική είναι γνώστης του προοιμίου  του Συντάγματος της Αλβανίας,  που αναγνωρίζει ως νόμιμη την ένωση των Αλβανών σε ένα κράτος. Και δεν εξέφρασε ποτέ αντιρρήσεις για την φράση αυτή του προοιμίου. Και να είστε σίγουροι ότι ξέρουν την έννοια του προοιμίου πολύ καλύτερα από ότι οι Αλβανοί πολιτικοί.

» Λοιπόν, τι πρέπει να κάνουν οι Αλβανοί; Να κάθονται και να περιμένουν; Όχι, πρέπει να δείξουμε ότι αξίζουμε αυτήν την υποστήριξη.
Πιο συγκεκριμένα:
» Δεν πρέπει να κουραζόμαστε να λέμε ότι οι περισσότεροι πολιτικοί στην Πρίστινα (Κόσοβο), στα  Τίρανα (Αλβανία), στο Τέτοβο (Σκόπια), θέλουν να ενταχθούν σε ένα κράτος αλλά είναι διστακτικοί. Γιατί διστάζουν;

» Διστάζουν γιατί δεν πιστεύουν ότι είμαστε ενωμένοι, που θα σήμαινε αυτό  λιγότεροι υπουργοί, αναπληρωτές, λιγότερη διαφθορά, περισσότερος ανταγωνισμός, λιγότερος αντιαμερικανισμός κλπ- κλπ. Αλλά να μην το πω ανοικτά- κρύβονται πίσω από τη λέξη της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

» Υπάρχουν βέβαια και πολλοί άλλοι οι οποίοι διστάζουν  και περιμένουν να επιβεβαιώσουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν την ‘Φυσική- (Μεγάλη) Αλβανία’.

» Εμείς όμως πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας, να ενισχύσουμε  στην πράξη αυτή τη θέλησή μας.


--
Πηγή: mapo-online