Ο Τουρκικός στρατός σκότωσε πάνω από 53 Κούρδους


Οκτώβριος 22, 2011.

Ο τουρκικός στρατός σκότωσε , τουλάχιστον, 53 μαχητές της τρομοκρατικής οργάνωσης του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) στη μεγάλης κλίμακας επιχείρησή που πραγματοποιεί στην επαρχία Χακάρι στα σύνορα με το Ιράκ καθώς και στην βόρεια περιοχή της γειτονικής χώρας, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης του Σαββάτου, τα οποία επικαλούνται στρατιωτικές πηγές.


Επιπρόσθετα, αυτές οι  πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν και  από επίσημες πηγές, συμπεριλαμβανομένου του Γενικού Επιτελείου των Τουρκικών Ενόπλων δυνάμεων.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη σημειώθηκε επίθεση από Κούρδους αντάρτες σε κτίριο της  τουρκικής χωροφυλακής στην περιοχή της Τσουκούρντζα, στην οποία σκοτώθηκαν περισσότεροι από 25 Τούρκοι. Η Τουρκία ξεκίνησε την επομένη,  μια μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση με στόχο την καταστροφή των κρησφύγετων των ανταρτών.

Οι επιχειρήσεις αυτές δεν δραστηριοποιήθηκαν μόνον στην τουρκική επικράτεια αλλά επεκτάθηκαν και στο βόρειο Ιράκ. Στις επιχειρήσεις λαμβάνουν μέρος 32 μαχητικά αεροσκάφη F-16, το πυροβολικό και χερσαία στρατεύματα.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση TRT, οι επιθέσεις κατά των κουρδικών στόχων βρίσκονται σε εξέλιξη.
 Μάλιστα, το τηλεοπτικό κανάλι μεταδίδει εικόνες αμοντάριστες από τις επιθέσεις αυτές,  καθώς δημοσιογράφοι επιβαίνουν σε ελικόπτερο των ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας.

Η τουρκική αεροπορία πραγματοποιεί, επίσης, αεροπορικές επιδρομές στα στρατόπεδα των αυτονομιστών και ειδικότερα σε σημεία εφοδιασμού και επικοινωνιών στο βόρειο Ιράκ, όπως μετέδωσε το κανάλι NTV.



--
Πηγή: "Rossiyskaya Gazeta"- 15:54