Βλάβη στο αεροσκάφος που θα μετέφερε τον Αλβανό πρόεδρο στην Άγκυρα


Έστειλε η Τουρκία αεριωθούμενο για να τον μεταφέρει

Οκτώβριος 11, 2011.

Στο αεροσκάφος με το οποίο θα ταξίδευε στην Τουρκία ο πρόεδρος της Αλβανίας, Μπαμίρ Τόπι και η αντιπροσωπεία που τον ακολουθούσε, διαπιστώθηκε σοβαρή βλάβη, λίγο πριν την αναχώρηση τους.

«Επειδή δεν ήταν δυνατή η πτήση τους με άλλο αεροπλάνο, το προσωπικό της Προεδρίας ήρθε σε επικοινωνία με την πλευρά για την εξεύρεση λύσης και μέσα σε λίγα λεπτά ένα αεριωθούμενο απογειώθηκε από την Τουρκία προς τα Τίρανα για να παραλάβει τον Αλβανό πρόεδρο και την ακολουθία του», γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.


Η είδηση επιβεβαιώθηκε χθες από διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία τα οποία σχολίασαν το συμβάν και το προέβαλαν ως : «Ο πρόεδρος της Αλβανίας πάει τελικά στην τουρκική πρωτεύουσα, αφού επιλύθηκε το θέμα της πτήσης του».

Σύμφωνα με αυτά, ο πρόεδρος έπρεπε να φθάσει στην Τουρκία χθες το πρωί αλλά λόγω της βλάβης στο αεροσκάφος το πρόγραμμα μετακινήθηκε.
«Τούρκοι αξιωματούχοι έστειλαν ένα άλλο αεροπλάνο για να παραλάβει τον Αλβανό πρόεδρο στην Τουρκία», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ  Γκιουλ, τίμησε τον Τόπι με στρατιωτική τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο το βράδυ της Δευτέρας», έγραψε σχετικά το τουρκικό ‘Worldbulletin’.

«Επισημαίνεται ότι 1,5 δις ευρώ έχουν επενδυθεί, ήδη, από την Τουρκία στη χώρα μας. 
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στην Αλβανία, υπάρχουν περίπου 100 τουρκικές εταιρείες και οι εμπορικές σχέσεις βρίσκονται στα 135 εκατομμύρια ευρώ. Στην Αλβανία υπάρχουν τουρκικά σχολεία, τουρκικά πανεπιστήμια, τουρκικά νοσοκομειακά κέντρα και πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών μεταξύ των δύο χωρών», αναφέρει το δημοσίευμα.


--
Πηγή: Shekulli