Αυτομόλησε στην Τουρκία Σύριος συνταγματάρχης


Έκανε έκκληση για ενιαίο μέτωπο κατά του καθεστώτος του Άσαντ

Στρατόπεδο Σύριων προσφύγων στην Τουρκία
Οκτώβριος 4, 2011.

Άγκυρα.

Σύριος συνταγματάρχης  αυτομόλησε στην Τουρκία και κάλεσε για τη δημιουργία ενός ενωμένου μετώπου ενάντια στο καθεστώς του προέδρου Μπασάρ Άσαντ, όπως δημοσίευσε το τουρκικό πρακτορείο ‘Ανατολή’.


«Οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης στη Συρία πρέπει να ενταχθούν σε ένα συντεταγμένο  μέτωπο μέχρι να πέσει το καθεστώς», δήλωσε ο συνταγματάρχης Ριάντ αλ Άσαντ, ο οποίος λαμβάνει, σήμερα, άσυλο στην Τουρκία.
Ο Σύριος στρατιωτικός εγκατέλειψε το συριακό στρατό μετά  τις επιθέσεις του καθεστώτος κατά του αντιπολιτευτικού «Απελευθερωτικού Στρατού της Συρίας».
«Στην Τουρκία δεν έχουμε προβλήματα, εδώ ζούμε άνετα και είμαστε ικανοποιημένοι», δήλωσε ο συνταγματάρχης.

 Τουρκικές Στρατιωτικές Ασκήσεις

Σύμφωνα, εξάλλου, με το πρακτορείο Reuters ο τουρκικός στρατός θα πραγματοποιήσει στρατιωτικές ασκήσεις στην νότια επαρχία Χατάι, όπου βρίσκονται περισσότεροι από 7.000 πολίτες της Συρίας οι οποίοι βρήκαν καταφύγιο κυνηγημένοι από τις δυνάμεις ασφαλείας του προέδρου Μπασάρ Άσαντ.
Η ‘κινητοποίηση’ του στρατού ( από τις 5 έως τις 13 Οκτωβρίου) μπορεί να συμπέσει με την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε στρατόπεδο προσφύγων  στην Hatay, μετά την επιστροφή του από τη Νότια Αφρικη αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με το αναφερόμενο πρακτορείο.

--