Αλβανία: Ο Έλληνας πρόξενος Οικονόμου, φεύγει από την Κορυτσά


Οκτώβριος 21, 2011.

Κορυτσά.

Ο Έλληνας πρόξενος στην Κορυτσά, Θεόδωρος Οικονόμου, έφυγε σήμερα από την Κορυτσά, μετά το τέλος της θητείας του στην πόλη αυτή.
Την απομάκρυνση του Έλληνα προξένου είχαν ζητήσει επανειλημμένα διαφορετικές ομάδες, λόγω των δηλώσεων του και για την ώθηση προς στους κατοίκους για  την αλλαγή της ιθαγένειάς τους.


«Στην Κορυτσά βιώνουν Έλληνες. Οι Βλάχοι είναι ελληνικής καταγωγής. Οι Έλληνες δεν πρέπει να φοβούνται στην απογραφή και να δηλώσουν την πραγματική τους καταγωγή, ειδικά εκείνοι που βρίσκονται σε αμφιβολία και διακατέχονται από φόβο, αρκεί να πάνε στο νεκροταφείο της πόλης,  να δούνε τους τάφους των πατέρων και των παππούδων τους, σε ποια γλώσσα έχει αναγραφεί το μνημείο τους, και τότε να πάρουν  την απόφασή τους.  Γιατί τα μνημεία αυτά είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα. Εδώ είναι Βόρειος Ήπειρος», είχε δηλώσει ο Οικονόμου.
Μια δήλωση που καταδικάστηκε από τους αλβανούς ιστορικούς και διανοούμενους, τους δικηγόρους, τους πολιτικούς αναλυτές, τους συλλόγους, τις προσωπικότητες της πολιτικής, της τέχνης και του πολιτισμού της Αλβανίας.
Η ειδοποίηση για την αναχώρησή του, από την Κορυτσά, ήρθε την ίδια ημέρα που τελείωσε και η απογραφή του πληθυσμού στη χώρα.
--
Πηγή: Gazeta Tema