Σκόπια: «Η Ελλάδα έδειξε το μεσαίο δάχτυλο στην Ευρώπη!»


Νοέμβριος 3, 2011.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου διακινδύνευσε μια νέα κρίση στην Ευρωζώνη με την συγκλονιστική δήλωσή του ότι θα βάλει τη συμφωνία  διάσωσης που επιτεύχθηκε την περασμένη εβδομάδα στην κρίση του ελληνικού λαού με ένα δημοψήφισμα, ο οποίος λαός είναι ήδη εξοργισμένος με τις μεγάλες περικοπές.


«Αν πάει σε ένα δημοψήφισμα, μπορούμε δίκαια να συμπεράνουμε ότι δεν θα γίνουν δεκτά τα μέτρα λιτότητας και ότι θα κατεδαφιστεί  ότι έχει γίνει μέχρι σήμερα», δήλωσε ο Χάουαρντ Μπίλντον στρατηγικός αναλυτής της BGC Partners του Λονδίνου.
Ο αναλυτής σημειώνει ότι η διενέργεια δημοψηφίσματος θα είναι η δεύτερη φορά που γίνεται στην Ελλάδα εδώ και σαράντα χρόνια και ότι οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι περισσότεροι Έλληνες τηρούν αρνητική στάση έναντι της Συμφωνίας Διάσωσης.
Στο μεταξύ έξι μέλη του κυβερνώντος Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος –ΠΑΣΟΚ,  ζήτησαν από τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να παραιτηθεί μετά την ανακοίνωση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το ευρωπαϊκό σχέδιο για τη βοήθεια προς την Ελλάδα.
--
Πηγή: ИНПРЕС