Πως εξαπατούν οι Βούλγαροι και οι Ρουμάνοι το βελγικό κράτος…


Δεκέμβριος 20, 2011.

Βρυξέλλες.

Οι βελγικές αρχές αρνήθηκαν να ανοίξουν τις αγορές εργασίας τους, στους εργαζομένους από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, επειδή πάρα πολλοί πολίτες των δύο χωρών εργάζονται, ήδη, στο Βέλγιο και εξαπατούν το σύστημα βοήθειας που τους παρέχεται.


Η Βουλγαρία περίμενε να αλλάξει αυτή στάση, αλλά, μια από τις πρώτες νομοθετικές ρυθμίσεις που υπέγραψε ο νέος πρωθυπουργός, Elio Di Rupo, ήταν αν περιορίσει τον αριθμό των Βουλγάρων και Ρουμάνων εργαζομένων μέχρι το τέλος του 2013.

Η απόφαση θεωρείται πλήγμα για τη Βουλγαρία –σημειώνει το βουλγαρικό πρακτορείο Φόκους- η οποία απαίτησε να  αρθούν όλοι οι περιορισμοί για τους πολίτες της,  που εργάζονται σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Βέλγιο ανησυχεί για το γεγονός ότι πολλοί Βούλγαροι και Ρουμάνοι που βρίσκονται στη χώρα, χρησιμοποιούν διάφορα τεχνάσματα για να επωφεληθούν από το κοινωνικό σύστημα της χώρας που τους φιλοξενεί. 

Κοινές περιπτώσεις είναι η ίδρυση  αμφίβολων εταιριών από Βουλγάρους, οι οποίοι κατόπιν ζητούν προστασία να μην πτωχεύσουν ή προσλαμβάνουν άτομα συγγενικά και μετά τα απολύουν για να επωφεληθούν, ως απολυμένοι,  από τις παροχές του βελγικού κράτους.
--