Ανακαλύφθηκε μεγάλο φυτώριο μαριχουάνας στην πόλη των Σκοπίων


Δεκέμβριος 20, 2011.

«Χίλια φυτά μαριχουάνας, σε σωστή απόσταση μεταξύ τους και σε σειρές με συστήματα άρδευσης, θέρμανσης, φωτισμού και εξαερισμού  ανακαλύφθηκαν χθες στα Σκόπια, στον οικισμό Ντράσεβο, όταν μια πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε παρακείμενο κτίριο, όπου φυλάσσονταν τα χημικά λιπάσματα και φάρμακα του ‘φυτώριου’», γράφει η σλαβική εφημερίδα των Σκοπίων « Βέτσερ».


Οι πυροσβέστες που κλήθηκαν να παρέμβουν  έμειναν κατάπληκτοι όταν άνοιξαν τις πόρτες της αποθήκης και είδαν το τεράστιο φυτώριο των ναρκωτικών.

Την πυροσβεστική υπηρεσία κάλεσε ο ιδιοκτήτης χωρίς να γνωρίζει τι έκρυβε  στις αποθήκες οι ενοικιαστής του.

Οι αστυνομικές αρχές δεν έδωσαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του ενοικιαστή και κατόχου του φυτωρίου, ούτε ανέφεραν αν τον έχουν συλλάβει, προς το συμφέρον, όπως είπαν, της έρευνας.

Σχετικά με το ναρκωτικό

Αν και επίσημα δεν δόθηκε καμία πληροφορία για το είδος του φυτού που καλλιεργούνταν, πιθανότατα πρόκειται για τον τύπο της μαριχουάνας που αποκαλείται ‘Σκάνκ’ και είναι κατάλληλο  για καλλιέργεια σε εσωτερικούς χώρους.
Οι σπόροι που  λαμβάνονται από το είδος αυτό  της μαριχουάνας είναι από τις ισχυρότερες μορφές του ναρκωτικού και ο τρόπος καλλιέργειάς του φυτού, είναι δημοφιλής, στην Δυτική Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ολλανδία, γράφει το δημοσίευμα.

--