Ο Μπερίσα ακύρωσε την επίσκεψη στο Μαυροβούνιο, λόγω της υγείας του


Δεκέμβριος 13, 2011.
Τίρανα.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα ακύρωσε την επίσκεψή του στο Μαυροβούνιο, την οποία είχε πραγματοποιήσει για σήμερα.

Οι λόγοι της ακύρωσης ήταν η κατάσταση της υγείας του Αλβανού πρωθυπουργού, ο οποίος αισθάνθηκε αδιαθεσία στη διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή που διοργανώθηκε με την ευκαιρία των 21 χρόνων του Δημοκρατικού Κόμματος, που πραγματοποιήθηκε χθες στο  Συνεδριακό Μέγαρο  των Τιράνων.


Ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος έδειξε σημεία αδυναμίας καθ’ όν χρόνο μιλούσε και μάλιστα ζαλίστηκε  για μερικές στιγμές.

Η ομιλία του διακόπηκε και ο πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τους φρουρούς του μεταφέρθηκε σε διπλανό χώρο του Μεγάρου και έλαβε τις πρώτες βοήθειες από τους  γιατρούς του και κατόπιν με τη σύζυγό του  Λίρι Μπερίσα μετέβη στο διαμέρισμά του.

Την πρώτη πληροφόρηση για την κατάσταση του Αλβανού πρωθυπουργού έδωσε η επικεφαλής του Κοινοβουλίου  Τζοτζεφίνα Τοπάλι η οποία ανέφερε ότι ο επικεφαλής της κυβέρνησης περνούσε από μια ίωση.

Το ίδιο επιβεβαιώθηκε αργότερα από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού,  λέγοντας ότι σύντομα ο Μπερίσα  θα ξεπεράσει  θα είναι σε θέση να ασκήσει τα καθήκοντά του.


--
Πηγή: news-al