Αμερικανός Στρατηγός: Το Ιράν έχει την ικανότητα να αντιγράψει την υψηλή τεχνολογία του Stealth


Δεκέμβριος 20, 2011.
Τεχεράνη.

Ο αρχηγός του Επιτελείου της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, στρατηγός Norton Α. Schwartz, αναγνώρισε ότι ο Ιράν είναι σε θέση να αποσπάσει στοιχεία και πληροφορίες από την hi tech  του μη επανδρωμένου αεροσκάφους Stealth των ΗΠΑ που θηρεύθηκε στις αρχές του μήνα και να αναπαραγάγει ένα παρόμοιο αεροσκάφος μέσω της αντίστροφης μηχανικής.

«Υπάρχει η δυνατότητα με την αντίστροφη μηχανική  να πραγματοποιήσει αντίγραφο» είπε ο Schwartz. «Στην ιδανικότερη περίπτωση θα θέλαμε να διατηρήσουμε το αμερικανικό πλεονέκτημα και αυτό σίγουρα είναι στο μυαλό μας»


Εάν το αεροσκάφος αντιμετωπίσει έναν εξελιγμένο αντίπαλο, δεν υπάρχουν πολλά στις ΗΠΑ που θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι για αυτό είπε ο Schwartz στη μαγνητοφωνημένη εκπομπή «The Week in Defence News» την περασμένη εβδομάδα.

«Στηριζόμενοι στις επιστημονικές δυνατότητές τους, οι Ένοπλες Δυνάμεις, είναι σε θέση να προσομοιώσουν το RQ-170 σύντομα», είπε ο αντιπρόεδρος της Εθνικής Ασφάλειας του Κοινοβουλίου και της Επιτροπής Εξωτερικής Πολιτικής, Χοσεΐν Εμπραχίμι, στην ιρανική τηλεόραση,  λίγες ημέρες μετά τη θήρευση του αμερικανικού  Drone .

«Το Ιράν βρίσκεται  σε δυνατότητες και γνώσεις πολύτιμων τεχνολογιών που οι εχθροί δεν γνωρίζουν», πρόσθεσε.

Ο Εμπραχίμι τόνισε τη σημασία και την πολύτιμη αξία των μη επανδρωμένων αεροσκαφών για το Ιράν και δήλωσε ότι η κατανόηση και η χρήση των τεχνολογιών που υπάρχουν στο μη επανδρωμένο αεροσκάφος Stealth, καθώς και των συστημάτων που  χρησιμοποιεί είναι το καλύτερο πράγμα που το Ιράν μπορεί να κάνει προς το παρόν.

Το Ιράν είχε ανακοινώσει για πρώτη φορά στις 4 Δεκεμβρίου ότι οι δυνάμεις άμυνάς του, είχαν κατεβάσει το αμερικανικό αεροσκάφος μέσα από μια περίπλοκη επίθεση στον κυβερνοχώρο.

--
Πηγή: Ιρανικό πρακτορείο

Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος  Ἐχέδωρος