Μπερίσα: « To ’90 έπαψε να υπάρχει η ‘Κούβα της Αδριατικής’»


Δεκέμβριος 9, 2011.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας κατά την εθνική ημέρα της νεολαίας που γιορτάζεται στις 8 Δεκεμβρίου, τόνισε ότι η Αλβανία σήμερα βρίσκεται έτη φωτός μακριά από αυτό το οποίο ήταν τον Δεκέμβριο του 1990.

Σε δελτίο τύπου  που εστάλη από τη Γαλλία, όπου συμμετέχει στο ΧΧ Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα, επαίνεσε τους νέους άνδρες και γυναίκες της Αλβανίας και τους  χαρακτήρισε ως «κύρια δύναμη της δημοκρατίας στη χώρα».


Ο Αλβανός πρωθυπουργός υπενθύμισε την απελπιστική κατάσταση στην οποία βρισκόταν η χώρα το Δεκέμβριο του 1990, δηλώνοντας χαρακτηριστικά « η κομμουνιστική δικτατορία στην Ευρώπη έπεφτε η μία μετά την άλλη, ενώ η Αλβανία είχε χαρακτηριστεί ως «η Κούβα της Αδριατικής», αλλά όχι στη σκέψη και στις καρδιές των νέων Αλβανών, που σήκωσαν το ανάστημά τους ζητώντας την ελευθερία και τον δυτικό προσανατολισμό της Αλβανίας».

Ο Μπερίσα τόνισε πως μέσα από την χειρότερη δικτατορία της Ευρώπης, όπως αυτή της  κομμουνιστικής Αλβανίας, κατάφεραν οι νέοι Αλβανοί, πριν από 21 χρόνια να εδραιώσουν την πρώτη δημοκρατική πορεία της χώρας αποφεύγοντας μια αδελφοκτόνο εμφύλια σύρραξη.
--
Πηγή: botasot