Σκόπια: «Τουρκικές επενδύσεις έως και 500 εκατομμύρια δολάρια»



Ιανουάριος 30, 2012.

Κυβερνητική ομάδα με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι θα παρουσιάσει τις  επενδυτικές ευκαιρίες στην περιοχή των Σκοπίων, στους Τούρκους επιχειρηματίες, στην περιοχή της Kayseri (Καισάρειας) και του Konya (Ικόνιο).


Θα πραγματοποιηθούν χωριστές συναντήσεις με τους εκπροσώπους των εταιρειών και θα παρατεθεί γεύμα εργασίας από τη διεύθυνση της οργανωμένης βιομηχανικής ζώνης.
Συναντήσεις θα ακολουθήσουν στην Γκαζίαντέπ, στη Σμύρνη και την Προύσα και στη συνέχεια, ο Νίκολα Γκρούεφσκι, θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ρατζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι τουρκικές επενδύσεις που ανέρχονται σε 180 εκατ. δολάρια, αναμένεται το επόμενο διάστημα να φθάσου τα 500 εκατ.

Υπάρχει ενδιαφέρον για επενδύσεις στην παραγωγή εξαρτημάτων αυτοκινήτων,  τεχνολογίας της πληροφορίας και επικοινωνίας, της γεωργίας, της επεξεργασίας τροφίμων, επίσης για ανάπτυξη κλάδων της φαρμακευτικής βιομηχανίας και ιατρικών συσκευών, στην ενέργεια και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στον τουρισμό , στις κατασκευές και τις υποδομές.

Αυτό το ‘Road Show’ ξεκίνησε χθες το βράδυ, με πρώτο σταθμό την Κωνσταντινούπολη, όπου παρουσιάστηκαν επενδυτικές ευκαιρίες σε 120 εταιρείες. Οι τουρκο-σκοπιανοί επιχειρηματίες αποτελούν μια γέφυρα προς την Ευρώπη και μια όαση για επενδύσεις.

Τον Σκοπιανό πρωθυπουργό συνοδεύουν, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Υποθέσεων, Βαλαντιμίρ Πεσέφσκι, ο υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου Βέλε Σάμακ, ο διευθυντής του οργανισμού για τις ξένες επενδύσεις και εξαγωγές. Βίσαρ Φίντα.
--