Νέος πρόεδρος Συμβουλίου Ευρώπης: «Το πρόβλημα με το όνομα είναι αστείο»



Ιανουάριος 23, 2012.

Ο νέος πρόεδρος  της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Jean Claude Mignon, δήλωσε σήμερα στο Στρασβούργο ότι η πανευρωπαϊκή συνέλευση πρέπει να συμμετέχει πιο ενεργά στην επίλυση του θέματος της ονομασίας των Σκοπίων.


Το ζήτημα της ονομασίας, σύμφωνα με τον Jean Claude Mignon, ανήκει στις  λεγόμενες  «παγωμένες διενέξεις»,  μεταξύ των κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης. Ο Γάλλος πολιτικός ο οποίος προέρχεται από τις τάξεις των δημόσιων φορέων, χαρακτήρισε το θέμα της ονομασίας ως ‘αστείο’ και ότι «αυτό προέρχεται από άλλη εποχή».

Αναλαμβάνοντας ως  νέος πρόεδρος της ΚΣ του ΣΕ αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του Συμβουλίου και δήλωσε ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης πρέπει να διαδραματίσει έναν πιο ενεργό ρόλο στην επίλυση των ονομαζόμενων ‘παγωμένων διενέξεων’ μεταξύ των κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Σημειώνεται ότι ο νέος πρόεδρος εξελέγη από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση δια βοής και ο Jean Claude Mignon είναι ο 26ος ετήσιος πρόεδρος του ΚΣΣΕ, έκτος από τη Γαλλία.

Ο Mignon ήταν ο μόνος υποψήφιος για την προεδρία και προέρχεται από τις τάξεις των Χριστιανοδημοκρατών. Προηγούμενος πρόεδρος ήταν ο Τούρκος βουλευτής Chevlut Chavoshoglu.
--