Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012

Αντίδραση Τιράνων για καρναβάλι ΒέβτσανηςΙανουάριος 31, 2012.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας, μετά από τις πρόσφατες εξελίξεις, με τις ταπεινώσεις του μουσουλμανικού πληθυσμού, στο καρναβάλι της Βέβτσανης, αντέδρασε επίσημα.


«Με ανησυχία πληροφορηθήκαμε ότι χθες στο χωριό Λαμπουνίστα της Στρούγκας, στην περιοχή των Σκοπίων, έκαψαν, άγνωστοι, τον περιβάλλοντα χώρο μιας εκκλησίας. Αυτή η πράξη είναι κακή, καθώς και κάποια άλλα περιστατικά που έγιναν τον τελευταίο καιρό. 

Ανεξάρτητα από που έχουν εκπορευτεί και που οδηγούν, αυτές οι πράξεις θα πρέπει να τιμωρούνται, γιατί δεν εξυπηρετούν  το πνεύμα της πολυπολιτισμικής και πολυεθνικής συνύπαρξης στη FYROM

Τέτοιες  πράξεις διασπαστικού  χαρακτήρα, διακρίσεων και ρατσισμού σπέρνουν το εθνοτικό και θρησκευτικό μίσος και είναι απαράδεκτες για την κοινωνία και την κοινή γνώμη της FYROM», αναφέρει το ανακοινωθέν  του Υπουργείου Εξωτερικών της Αλβανίας.

Σημειώνεται, ακόμη, ότι λόγω της εθνοτικής, πολιτιστική και θρησκευτικής κατάστασης που υπάρχει στη FYROM δεν αξίζει να πριμοδοτείται η μισαλλοδοξία.

Το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών δια του εκπροσώπου του δήλωσε ότι είναι απαραίτητο να γίνεται σεβαστή η ιστορία και η πολιτιστική κληρονομιά κάθε εθνικής κοινότητας στη χώρα αυτή και να προωθηθούν τα έργα τα οποία περιέχουν στοιχεία σφυρηλάτησης της ενοποίησης της κοινωνικής συνοχής και όχι της διάκρισης και της διαίρεσης.
--
1 σχόλιο:

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Οι σκιπεταρικοί εθνογενετικοί μύθοι είναι έκθετοι από κάθε άποψη και δε 'βρίσκουν κατ'ελάχιστον επιστημονική βάση και τεκμηρίωση και καθήκον και χρέος του αμερόληπτου και αντικειμενικού επιστήμονα εθνολόγου όσο και γλωσσολόγου και ανθρωπολόγου είναι να τους καταπολεμήση και στηλιτεύση 'στη ρίζα των,ώστε να δειχθή και να υποδειχθή και να αναδειχθή το ψεύδος και η πλαστότητα των θεμελίων της αυτοαποκαλουμένης χώρας των,Σκιπερίας(Shqipëria).


Sqipetarian ethnogenetic myths are exposed from any view and don't find in the least any scientific basis and proof and it's a duty and an obligation of the impartial and objective ethnologue scientist as well as of the linguist and anthropologist to fight against them and stigmatize them to their root so that to be shown and proved and marked out the lie and the fictitiousness of the foundations of their country so-called,''Shqiperia''(''Shqipëria'').


Freedom to Northern Epirus.

Freedom to Kurdistan.

Freedom to the greek minority in Skopje.