Γαλλία: Ιδρύθηκε ταμείο για την πληρωμή των προστίμων για άρνηση της Γενοκτονίας των Αρμενίων



Ιανουάριος 4, 2011.

Μουσουλμάνος πλούσιος Γάλλος επιχειρηματίας ίδρυσε ταμείο από το οποίο θα πληρώνει τα πρόστιμα σε όσους καταδικαστούν  από την άρνηση τους, να παραδεχτούν  τη γενοκτονία των Αρμενίων, κατά τη διάρκεια της αποσύνθεσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.


Ιδρυτής είναι ο Nekkaz Rachid, ο οποίος είχε ήδη προσφερθεί  να πληρώσει τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στις μουσουλμάνες γυναίκες που φορούσαν μπούρκα ή νικάμπ σε δημόσιους χώρους  στη Γαλλία.

Ο Γάλλος Nekkaz υποστηρίζει ότι ο πραγματικός στόχος του γαλλικού δικαίου είναι το Ισλάμ και η Τουρκία έχει τις συνέπειες αυτές επειδή είναι μουσουλμανική χώρα.

Η κάτω Βουλή του Γαλλικού Κοινοβουλίου ενέκρινε στις 22 Δεκεμβρίου νομοσχέδιο βάσει του οποίου προβλέπεται η τιμωρία σε εκείνους που αρνούνται την ύπαρξη της γενοκτονίας των Αρμενίων κατά τη διάρκεια της αποσύνθεσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, πριν σχεδόν ένα αιώνα.

Σύμφωνα με το γαλλικό νόμο θα επιβάλλεται φυλάκιση έως ενός έτους για το αδίκημα της άρνησης,  και πρόστιμο 45.000 ευρώ. Το σχέδιο νόμου προβλέπεται να εγκριθεί από τη Γερουσία.


--
Πηγή:Ισλάμ-Βοσνίας