Τουρκία: Στο στάδιο παραγωγής φέτος η Αμυντική Βιομηχανία



Ιανουάριος 23, 2012.

Άγκυρα.

«Ως σημείο καμπής χαρακτηρίζεται το έτος 2012 για τη μαζική παραγωγή της εθνικής αμυντικής βιομηχανίας. Μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα Anka, το πρώτο όπλο του πεζικού, τάνκς, πλοία και επιθετικά ελικόπτερα, εντάσσονται στα  εθνικά σχέδια για την παραγωγή του έτους αυτού.


Όλα τα στρατιωτικά χερσαία οχήματα παράγονται, πια, στην Τουρκία. Οι ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων, της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, για αυτό το έτος φθάνουν περίπου το 1 δις δολάρια, καθώς αναμένεται να γίνουν και εξαγωγές.

Τουρκικό τουφέκι για το πεζικό,  τουρκικά τανκς Altai, τουρκικά επιθετικά ελικόπτερα, τουρκικά  πολεμικά πλοία… ο εθνικός σχεδιασμός  της Αμυντικής Βιομηχανίας βρίσκεται στο τελικό στάδιο για τη μαζική παραγωγή…

Έτσι τα πιο σημαντικά όπλα του τουρκικού στρατού θα είναι εγχώριας παραγωγής. Και δεν είναι μόνο τα όπλα, καθώς προγραμματίζεται και η μελλοντική εσωτερική νοημοσύνη των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων  τύπου Anka.

Ο υφυπουργός Αμυντικής Βιομηχανίας, Μουράτ Μπαγιάρ, είπε ότι επιθετικά (Atak)  ελικόπτερα έχουν ήδη δοκιμαστεί.  «Στα  ελικόπτερα ΑΤΑΚ όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα έχουν κατασκευαστεί στην Τουρκία. Επί του παρόντος  στο πρώτο ελικόπτερο η ΤΑΙ ξεκίνησε δοκιμές. Στόχος μας είναι η παράδοσή τους στο στρατό κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Το ελικόπτερο ανταποκρίνεται πολύ καλά στις  ανάγκες και ιδιαίτερα στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας» είπε ο Μπαγιάρ».
--
Πηγή: CNN Türk