Σκόπια: «Οι πολίτες διαμαρτύρονται ολοένα και περισσότερο για την πολιτική των διακρίσεων»




Ιανουάριος 22, 2012.

«Πρωτοστατούν οι καταγγελίες για τα πολιτικά πιστεύω των πολιτών»

«Ο αριθμός των καταγγελιών των πολιτών σε αυτή τη χώρα που διαμαρτύρονται για τις διακρίσεις σε βάρος τους για διάφορους λόγους και με κυρίαρχο σημείο τα πολιτικά πιστεύω τους έχει αυξηθεί σημαντικά»,  θα τονίσει σε συνέντευξή του, ο Ιτζέτ Μεμέτι, στο Ράδιο Σλόμπονταν Εβρόπα.


« Από πέρυσι τα στοιχεία του φορέα μας, έδειξαν ότι έχουμε μια σημαντική αύξηση στο 50% των καταγγελιών από πολίτες που διαμαρτύρονται ότι υφίστανται διακρίσεις για ορισμένους λόγους. Το Ίδρυμά μας έχει εντοπίσει 15 περιπτώσεις διακρίσεων κυρίως για την πολιτική ιδεολογία (πολιτικές διακρίσεις). Υπάρχουν διακρίσεις  και λόγω της εθνικότητας αλλά οι σκληρές διακρίσεις είναι με βάση τις πολιτικές πεποιθήσεις των πολιτών», θα πει χαρακτηριστικά ο Μεμέτι.

Παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Ο διευθυντής του  «Ινστιτούτου του Εθνικού Διαμεσολαβητή» θα επισημάνει ότι κάθε χρόνο ολοένα και περισσότερο άνθρωποι ζητούν προστασία από το Διαμεσολαβητή. Κάθε χρόνο υπάρχουν 5 τοις εκατό περισσότερες καταγγελίες  σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

«Αυτή τη χρονιά έχουμε αρκετά στοιχεία ώστε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αντίθετα με πέρσι, φέτος έχουμε  περίπου 10 τοις εκατό  περισσότερες παραβιάσεις.
Και ακόμη μεγαλύτερος αριθμός των καταγγελιών από τους πολίτες είναι  προς το δικαστικό σώμα», θα τονίσει ο Μεμέτι.

--
Πηγή: Дневник Скопје