«Η επίθεση κατά του Ιράν αποτελεί απειλή για τη Ρωσία»




Ιανουάριος 13, 2012.

Μόσχα.

Η Ρωσία θα εξετάσει οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση που συνδέεται με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, ως απειλή για την ασφάλεια της.

«Το Ιράν είναι  γείτονάς μας. Αν πρόκειται να κινηθεί εναντίον του Ιράν, οποιαδήποτε στρατιωτική δράση, είναι μια άμεση απειλή για την ασφάλειά μας», δήλωσε εξερχόμενος από το συμβούλιο του ΝΑΤΟ, ο πρέσβης Ντμίτρι Ρογκόζιν.


«Οπωσδήποτε ενδιαφερόμαστε για τη μείωση των όπλων μαζικής καταστροφής. Αλλά  την ίδια στιγμή πιστεύουμε ότι κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να έχει αυτό το οποίο χρειάζεται για να αισθάνεται άνετα, συμπεριλαμβανομένου του Ιράν», πρόσθεσε.

Εντωμεταξύ  ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας  της Ρωσίας, Νικολάι Πετρούσεφ, ο οποίος βρίσκεται πολύ κοντά στον Ρώσο πρωθυπουργό Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε  ότι το Ισραήλ ‘έσπρωξε’ τις ΗΠΑ προς πόλεμο με το Ιράν, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Interfax.

Ο Ρογκόζιν, ο οποίος συχνά περιγράφεται ως ‘αντιδυτικό γεράκι’, διορίστηκε το Δεκέμβριο, ως αναπληρωτής πρωθυπουργός και όταν επιστρέψει στη Μόσχα θα επιβλέπει τον τομέα της Άμυνας.

--
Πηγή: Tanjug