Σκόπια: Η Ισλαμική Κοινότητα κατηγορεί την κυβέρνηση για ισλαμοφοβία



Ιανουάριος 30. 2012.

Η Ισλαμική Κοινότητα των Σκοπίων (IRC)  αντέδρασε στις ταπεινώσεις των μουσουλμάνων, που εκφράστηκαν κατά του καρναβαλιού της Βέβτσανης και την κοροϊδία κατά του Κορανίου.


«Ανησυχούμε γιατί, δυστυχώς, τις τελευταίες ημέρες στην πατρίδα μας, η ισλαμοφοβία συνδυάζεται με την κυβερνητική  προπαγάνδα, όπως έγινε στο καρναβάλι της Βέβτσανης, το οποίο κάθε χρόνο η κυβέρνηση των Σκοπίων, το χρηματοδοτεί με € 50.000 τα οποία είναι χρήματα όλων των πολιτών, συμπεριλαμβανομένων των μουσουλμάνων.

»Επιπλέον η κατάσταση περιπλέκεται από τη συμμετοχή ανωτέρων υπαλλήλων της κυβέρνησης, όπως του υπουργού Πολιτισμού, βουλευτών, και του προέδρου της Βέβτσανης», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή της  η Ισλαμική Κοινότητα.

Η IRC απαιτεί να γίνουν ποινικές διώξεις  σε όλους όσους προσπάθησαν να μειώσουν τα θρησκευτικά αισθήματα των μουσουλμάνων.

«Διαφορετικά θα θεωρήσουμε ότι η κρατική ηγεσία είναι υποστηρικτής αυτής της οργανωμένης συμπεριφοράς», αναφέρει η IRC και θα προσθέσει:
«Ο φανατισμός κάθε πλευράς όταν υπερβαίνει τα πρότυπα συμπεριφοράς που αρμόζουν με την καλή πίστη, συμβάλλουν στην εμβάθυνση του μίσους μεταξύ των πολιτών».

Ο Μουφτής των Σκοπίων κάλεσε τους Μουσουλμάνους να δείξουν αυτοσυγκράτηση.
--