McNamara: Ο Ομπάμα να εξασφαλίσει στο Σικάγο την ένταξη των Σκοπίων



Ιανουάριος 10, 2012.

«Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, κατά την προσεχή Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο, θα έχει την ευκαιρία να αναλάβει τον ηγετικό ρόλο των Ηνωμένων Πολιτειών και να εξασφαλίσει την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ αυτό το έτος», γράφει η Sally McNamara, σε  άρθρο της  στο “FOX NEWS’.


Στην πολιτική της ανάλυση, η γνωστή φιλο-σκοπιανή αναλύτρια του  ιδρύματος ‘Heritage’ σημειώνει ότι αν πραγματικά ο Ομπάμα αντιλαμβάνεται τον πρωταρχικό ρόλο των ΗΠΑ, στη δημιουργία και τη διατήρηση μιας παγκόσμιας δημοκρατικής τάξης, θα πρέπει να φροντίσει για την ένταξη της FYROM  στο ΝΑΤΟ.

Υπενθυμίζει μάλιστα ότι το 2008, η ελληνική κυβέρνηση άσκησε βέτο μονομερώς για την ένταξη της «Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ, σπάζοντας με τον τρόπο αυτόν την μακρά καθιερωμένη αρχή ότι τα μέλη δεν αναμιγνύουν υποθέσεις διμερών  τους θεμάτων στη Συμμαχία.

Τα Σκόπια, ισχυρίζεται η McNamara (φωτό), από την ανεξαρτησία τους την δεκαετία του ενενήντα, έκαναν απίστευτη πρόοδο.

Η πυριτιδαποθήκη των Βαλκανίων εξελίχθηκε σε έναν εξαγωγέα της ασφάλειας, τα Σκόπια παρέχουν την τέταρτη σε μέγεθος σύμφωνα με τον αριθμό των κατοίκων, συμβολή, στην αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, αν και δεν είναι μέλος της Συμμαχίας.

Η «Μακεδονία», τονίζει η φιλο-σκοπιανή αρθρογράφος,  έχει συμβάλει στον πόλεμο του Ιράκ, όπου οι ένοπλες δυνάμεις της, έχουν αγωνιστεί μαζί με τους Αμερικανούς στρατιώτες και ο Βρετανός πρωθυπουργός, Τόνι Μπλερ, ευχαρίστησε δημοσίως τα Σκόπια που προσέφεραν ένα ασφαλές καταφύγιο εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων από το Κοσσυφοπέδιο στη διάρκεια των πολέμων της δεκαετίας του ενενήντα στα Βαλκάνια.

Το Μάιο στο Σικάγο, σύμφωνα με την άποψη της Μακ Ναμάρα, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα πρέπει να είναι σε θέση να σταθεί πίσω όχι μόνον από την απόδοση δικαιοσύνης στα Σκόπια, αλλά και πίσω από κάτι πιο σημαντικό- το όραμα για την Ευρώπη, μια ελεύθερη και ειρηνική ήπειρο.
--