Το 50% των Βουλγάρων είναι υπέρ του πυρηνικού σταθμού Μπέλενε



Φεβρουάριος 29, 2012.

Το 50 τοις εκατό των ενηλίκων Βουλγάρων υποστηρίζει την κατασκευή  του πυρηνικού σταθμού «Μπέλενε», ενώ το 22 τοις εκατό είναι αντίθετο και το υπόλοιπο ποσοστό δεν εξέφρασε άποψη.


Αυτό ανακοινώθηκε, μετά την πρόσφατη έρευνα στης εταιρείας δημοσκοπήσεων Gallup International, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ένα δείγμα 1002 ενηλίκων ατόμων στη χώρα.

Πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, το ποσοστό εκείνων που ήταν θετικοί στην κατασκευή του πυρηνικού σταθμού Μπέλενε ήταν στο 48% και οι αντίθετοι ανήρχοντο στο 13 τοις εκατό.

Ταυτόχρονα, παγκόσμια έρευνα που διεξήχθη σε 47 χώρες  - αμέσως μετά το ατύχημα στον ιαπωνικό πυρηνικό σταθμό στη Φουκουσίμα- μόνο οι Βούλγαροι, στην ευρωπαϊκή ήπειρο,  παρέμεναν υποστηρικτές της πυρηνικής ενέργειας για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς η  ιαπωνική τραγωδία είχε επηρεάσει μόνο ένα μικρό ποσοστό.

Στο δείγμα της παγκόσμιας μελέτης, συμμετείχαν περισσότερα από 34.000 άτομα σε όλον τον κόσμο. Η έρευνα έδειξε ότι η πυρηνική ενέργεια συνεχίζει να απολαμβάνει ένα σχετικά υψηλό επίπεδο σε όλο τον κόσμο με παγκόσμιο ποσοστό 49% των υποστηρικτών της πυρηνικής ενέργειας.

--