Το Λονδίνο αρνείται αποστολή ειδικών δυνάμεων στη Συρία



Φεβρουάριος 12, 2012.

“Δεν έχουν αποσταλεί  ειδικές ένοπλες βρετανικές δυνάμεις και επί του παρόντος δεν υπάρχουν στο έδαφος της Συρίας», δήλωσε στο RIA Novosti η βρετανική πρεσβεία στη Μόσχα.
Σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκε ότι ειδικές δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν αποσταλεί στη Συρία.
«ΟΙ πληροφορίες αυτές είναι απολύτως ψευδείς. Δηλώνουμε ότι κανένας βρετανός στρατιώτης δεν υπάρχει, κατά τη στιγμή αυτή, στη Συρία», δήλωσε με ανακοίνωσή της η διπλωματική αποστολή.


Χθες, τουλάχιστον, 25 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 175 τραυματίστηκαν  σε διπλή βομβιστική επίθεση στο μέτωπο των κρατικών θεσμών στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, Αλέπο, η οποία βρίσκεται  340 χιλιόμετρα βόρεια της Δαμασκού.
Αρχικά υπήρχαν αναφορές ότι την ευθύνη για τις επιθέσεις  είχαν πήραν οι αντάρτες του Ελεύθερου Στρατού της Συρίας, αλλά αργότερα διαψεύστηκε.
Οι υπουργοί Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου θα συγκεντρωθούν την επόμενη εβδομάδα στο Κάιρο, για να συζητήσουν μια πρόταση για αποστολή μια ομάδας του ΟΗΕ στη Συρία. Οι ΗΠΑ θα εντείνουν τις δραστηριότητες τους για τη δημιουργία ενός συνασπισμού «Φίλοι της Συρίας», δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Victoria Nuland.
Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Ριαμπκόφ, (φωτό άνω) δήλωσε ότι η άρνηση της αντιπολίτευσης να αρχίσει απευθείας συνομιλίες με την κυβέρνηση, σημαίνει ότι  είναι υπεύθυνη για την επιδείνωση της κατάστασης.
--