Επτά χιλιάδες Κινέζοι στρατιώτες εξειδικευμένοι στο Κουνγκ φου, αφίχθησαν στο Νότιο Σουδάν



Φεβρουάριος 1, 2012.

Στα πλαίσια της  ειρηνευτικής δύναμης  των Ηνωμένων Εθνών, παρουσιάστηκαν στο Νότιο Σουδάν,  οι πρώτοι κινέζοι στρατιώτες της ομάδας  ‘Kung Fu’.


Μετά τη διακήρυξη της Ανεξαρτησίας και της αναγνώρισης  από τα Ηνωμένα Έθνη, του κράτους του Νότιου Σουδάν,  αποφασίστηκε να αποσταλεί ειρηνευτική δύναμη 7.000  Κινέζων στρατιωτών στη χώρα αυτή.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των κινεζικών μέσων  ενημέρωσης, οι κινεζικές ειρηνευτικές δυνάμεις θα εγκατασταθούν στο Νότιο Σουδάν, σε στρατόπεδο το οποίο διοργανώνεται από τα Ηνωμένα Έθνη  και οι στρατιωτικοί και οι αξιωματικοί της εν λόγω στρατιωτικής δύναμης είναι ειδικευμένοι  σε μάχες Kung fuκαι άλλες πολεμικές τέχνες, σύμφωνα με επιδείξεις στις οποίες έχουν προβεί.

Η Κίνα ενημερώνοντας  τον «εχθρό», ανακοίνωσε ότι η εν λόγω μονάδα  είναι ειδικευμένη σε παραδοσιακές  πολεμικές τέχνες και μπορεί να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πολεμική παραδοξότητα. Σχετική, μάλιστα, επίδειξη έκαναν ενώπιων ξένων αξιωματικών.

Ο Κινέζος στρατιωτικός διοικητής, Ζογκούα Βανγκ, κατά την άφιξή τους στο Νότιο Σουδάν στις 12 Ιανουαρίου, δήλωσε ότι οι δυνάμεις του, έχουν ετοιμότητα για όποιες απειλές ενδέχεται να προκύψουν στη χώρα αυτή.

--