«Ο Τσίπρας προειδοποιεί τον Νίμιτς: Μη ρίχνεις λάδι στη φωτιά!»



Φεβρουάριος 6, 2012.
Ο πρόεδρος της ελληνικής ριζοσπαστικής αριστεράς , Αλέξης Τσίπρας, μετά από συνάντηση που είχε με τον  Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, δήλωσε ότι «για να αποφευχθεί ο αλυτρωτισμός και ο εθνικισμός, ο Νίμιτς να είναι προσεκτικός και με την νέα πρόταση του και να μην ρίξει λάδι στη φωτιά»


Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και στην τρίωρη συνάντησή του με τον  επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, Σταύρο Δήμα, συζήτησαν, μεταξύ των άλλων, και το θέμα του ονόματος.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, δήλωσε ότι συζήτησαν για τα Δυτικά Βαλκάνια καθώς και το μακροχρόνιο πρόβλημα μεταξύ των Σκοπίων και της Ελλάδας.
Ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι το κόμμα του υποστηρίζει τη θέση της κυβέρνησης για μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό- erga omnes-, αλλά είναι ανάγκη να αποφευχθεί  ο εθνικισμός και ο αλυτρωτισμός (των Σκοπίων).

«Ο Νίμιτς όταν έρθει το Φεβρουάριο, θα πρέπει να είναι προσεκτικός με την πρόταση που θα κομίσει και να μην ρίξει λάδι στη φωτιά, αλλά να δώσει διέξοδο στην τελική λύση», είπε χαρακτηριστικά ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση που είχε στο Υπουργείο Εξωτερικών, απηύθυνε κατηγορίες και επικρίσεις στην ελληνική κυβέρνηση για την τρέχουσα κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.

Сања Ристовска
--